Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ποθκιαντραποσύνη και προβοκάτσια από ψευτοαγωνίτες


Τελικά αποδεικνείεται ότι ο λεγόμενος "Αγωνίτης" και το blog του είναι μια καλά στημένη προσπάθεια για να πληγεί η ΕΔΕΚ και η φοιτητική μας παράταξη, ο Αγώνας.

Ότι υποστηρίζω Αγώνα, είναι σχεδόν αυτονόητο και λυπούμαι γιατί κάποιοι ανώνυμοι, κατά τρόπο ανήθικο και προβοκατόρικο, με κατηγορούν ότι υποστηρίζω ΠΕΟΦ και ΔΡΑΣΙΣ. Γι' αυτό και στα φοιτητικά κέντρα, υποστηρίζω τον Αγώνα, την φοιτητική κίνηση της ΕΔΕΚ.

Δεν ψηφίζω βέβαια σε φοιτητικές εκλογές.

Όμως, όπως ξεκαθάρισα, στην Αγγλία, τόσο εγώ που δεν είμαι φοιτητής, όσο και η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που ανήκουν ή πρόσκεινται στην ΕΔΕΚ, υποστηρίζουμε το ΜΕΤΩΠΟ Η.Β. . Που είναι μία σοβαρή οργάνωση, με δημοκρατικές αρχές και με πλούσια αντικατοχική δράση.

Ο λεγόμενος ΑΓΩΝΑΣ Η.Β., δεν είναι παρά ένα γκαράζ της Προοδευτικής, ελεγχόμενος από ένα άτομο ακελικής πολιτικής ιδιοσυγκρασίας, το Γιώργο Ιοαρδάνου, ο οποίος βρίζει το Λυσσαρίδη. Γι ' αυτό και όλη τη χρονιά, συντάσσονται με τον ακελισμό κι με το καθεστώς του Χριστόφια και με την παράταξη του ΑΚΕΛ Προοδευτική. Ούτε μία ανακοίνωση εναντίον του ΑΚΕΛ, ούτε μία ουσιαστική κατηγορία εναντίον της Προοδευτικής.

Αντίθετα μάχονται κατά φαντασμάτων, βαφτίζουν άλλους φοιτητές ως "φασίστες" και "πραξικοπηματίες" και "ακροδεξιούς", βάλουν κατά πάντων, ακόμα και κατά του δημοκρατικού και αντικατοχικού christofias-watch (και στα σχόλια μάλιστα, κάποιοι εξ' αυτών το πιο πιθανόν, αφήνουν και υπονοούμενα εναντίον του συναγωνιστή Παπαδάκη), ενώ όλη τη χρονιά δεν έχουν κάνει τίποτε ως οργάνωση ενάντια στην κατοχή, μόνο συμμετείχαν (τυπικά και επιδεικτικά στις εκδηλώσεις της ΕΦΕΚ, όπως και η Προοδευτική). 

Ο Ιορδανώνας Η.Β. δεν είναι Αγώνας. Και γι' αυτό λαμβάνει γύρω στο 3%. Οι περισσότεροι ΕΔΕΚίτες φοιτητές ψηφίζουν ΜΕΤΩΠΟ. Και καλά κάνουν, γιατί το Μέτωπο έχει πολύ καλή δράση.

Πριν λίγες εβδομάδες εμφανίστηκε ένας blogger, αποκαλούμενος ως "Αγωνίτης", με προβοκατόρικη δράση, που έστρεφε τους πάντες εναντίον της ΕΔΕΚ και του Αγώνα, συμπεριφερόμενος με ένα κομματικό φανατισμό, που δεν ξαναείδα σε πραγματικό ΕΔΕΚίτη και ο οποίος μοιάζει κατασκευασμένος. Άρα δεν αποκλείω να πρόκειται για προβοκάτσια αυτός ο blogger. Δεν μπορώ όμως να είμαι βέβαιος (δεν είμαι συνωμοσιολόγος όπως ο Α. Κυπριανού). Αυτός ο τύπος, έβριζε αυτό το blog, έβριζε το christofias-watch, έβριζε τους υπόλοιπους στα σχόλια, τα έβαζε με τους πάντες, κάτι το οποίο δημιουργεί αλγεινή εντύπωση για το κόμμα μας, το οποίο αυτή τη στιγμή, δίνει μαθήματα ήθους και πατριωτισμού.

Ο Ιορδανώνας Η.Β., η παράταξη αυτή που είναι ντροπή για το κόμμα μας, που κατασπαταλεί κονδύλια του κόμματος για το τίποτε (μάλλον όχι για το τίποτε, αλλά για να είναι γκαράζ της Προοδευτικής) έπαθε και φέτος ένα καταποντισμό που συνεχίζει εδώ και 2 χρόνια, λαμβάνοντας 3%. Αφού πρώτα τόσο η παράταξη όσο και ο paterfamilias της ο Ιορδάνου, έβγαζαν ανακοινώσεις με τις οποίες έψαχναν εχθρούς ανάμεσα στους φίλους της ΕΔΕΚ και έφταιγαν άλλους άδικα για τη δική τους κατάντια.

Ο λεγόμενος "Αγωνίτης" έβαλλε και αυτός εναντίον όλων.

Η μεγάλη τους μανία ήταν εναντίον του Μετώπου και γι' αυτό έβγαζαν θεωρίες ότι το Christofias-Watch είναι παράρτημα του Μετώπου και ότι το "Μιλάμε ΕΔΕΚίτικα" είναι "Μιλάμε Μετωπίτικα". Γνώρισα τα παιδιά του christofias-watch αλλά και αυτούς του Μετώπου. Σας διαβεβαιώνω ότι το Christofias-Watch, αποτελείται από άτομα που μόνο θετική εντύπωση, θα προκαλούσε η αποκάλυψή τους. Και που δεν ελέγχονται από φοιτητικές οργανώσεις.

Όσο για το Μέτωπο, το ξαναλέω: τους βγάζω το καπέλο και είναι μάγκες. Ρεζίλεψαν και τον Ταλάτ.

Δεν τους έφτανε λοιπόν το ρεζίλι του Ιορδανώνα τους "συναγωνιστές", επανήλθε ο λεγόμενος "Αγωνίτης", εξακολουθώντας να παραλείπει την αυτοκριτική, να εξυμνεί τον Ιορδανώνα, να λέει ψέματα ότι έχουν χαμηλό προϋπολογισμό (ενώ στο κόμμα είναι έξω φρενών με τα λεφτά που κατασπαταλήθηκαν) και διάφορες άλλες βλακείες για "πόλεμο του Αγώνα από το Μέτωπο".

Κάντε αυτοκριτική αν σας νοιάζει για την ΕΔΕΚ. Όσο το παραλείπετε, απλά ενισχύετε το ΑΚΕΛ. Και σταματήστε να φταίτε τα παιδιά του Μετώπου, που αν κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνει ο Αγώνας, δεν είναι δικό τους φταίξιμο. Αλλά φταίξιμο του Ιορδάνου και εσάς που τον συγκαλύπτετε. 

Αγωνίτη, θέλω δημόσια απάντηση.  Είσαι ικανοποιημένος από τη δράση του Αγώνα; Συμφωνείς με τη συγκάλυψη του μιγκρίλ; Είσαι πραγματικός ΕΔΕΚίτης; Ή είσαι προβοκάτορας της Επαγρύπνισης ή στη χειρότερη περίπτωση ένα παπαγαλάκι κομματόσκυλο που βαφτίστηκε μόνος του σε παράγοντα;

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σαν δε ντρέπεστε ρε καθίκια!




Κάποια τομάρια του ΔΗΚΟ που κατηγόρησαν χθες το κόμμα μας, όπως αποκαλύπτει το Χριστόφιας-Watch, το έκαναν συντονισμένα.

Ο ένας επαναλάμβανε τον άλλον και επιχείρησαν μια πολιτική απαξίωση της ΕΔΕΚ, ότι πούλησε τον Τάσσο και ότι την νοιάζουν οι καρέκλες και τα μικροπολιτικά οφέλη!

Ποιοι υποστήριξαν ρε τομάρια τον Τάσσο πριν από κάθε άλλον; Δεν ήταν η ΕΔΕΚ που πρώτη είπε "Τάσσο" στις περασμένες εκλογές; 

Και γιατί λέτε ότι υπήρξαν ΕΔΕΚίτες που δεν τον ψήφισαν; Δεν έχουμε όλοι ακελάκια στα κόμματά μας (είδαμε και πρόσφατα τον Ιορδανώνα πως συμπεριφέρθηκε απέναντι στους ΕΔΕΚίτες); Όπως υπήρξαν και κάποιοι της ΕΔΕΚ που πούλησαν τον Τάσσο, υπήρξαν και κάποιοι του ΔΗΚΟ. 

Ιδίως κάποια καθήκια που ήθελαν να τον ξεφορτωθούν και το έλεγαν κιόλας, κάποιοι από τους οποίους είναι και μεγαλόσχημοι παράγοντες του ΔΗΚΟ σήμερα.

Βεβαίως ξέρουμε γιατί προσπάθησαν να απαξιώσουν την ΕΔΕΚ. Γιατί αυτές είναι οι εντολές του ακελικού αφέντη και γιατί θέλουν να αμαυρώσουν την ηρωϊκή έξοδό μας από την κυβέρνηση της ντροπής! 

Αν εσείς θέλετε κόμμα παράρτημα του ΑΚΕΛ, εμείς δε θέλουμε ρε καθίκια. Εντάξει;  

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η.Β.


Ε πόσα ρεζιλίκια πια, αυτός ο Αγώνας Η.Β.;

Πόσα ρεζιλίκια πια;

Δε φτάνει που τα έβαλαν με τους συναγωνιστές μας του christofias-watch, τώρα έβγαλαν και λανθασμένα αποτελέσματα, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ότι έχουν τη μεγαλύρερη άνοδο και μειώνουν επίτηδες το Μέτωπο (το οποίο θέλουν να εκδικηθούν γιατί ήταν η πρώτη επιλογή ανάμεσα στους ΕΔΕΚίτες φοιτητές).

Τα ρεζιλίκια τους, από ό,τι έμαθα είναι αντικείμενο συζήτησης στο Κόμμα.

Επίσης κάποια "εξυπνόπαιδα" από αυτούς, ή κάποιοι άλλοι ακελικοί που παρουσιάζονται ως ΑΓΩΝίτες, έφτασαν στο σημείο με προβοκατόρικα σχόλια στο christofias-watch να αφήνουν και υπονοούμενα εναντίον του Δημήτρη Παπαδάκη, ενός συναγωνιστή που η ζωή του ταυτίστηκε με προσφορά στην ΕΔΕΚ και στο σοσιαλιστικό κίνημα.

Φτου σας ρε ρεζίληδες. Φτου σας!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΕΔΕΚΙΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΑ!

Στη φωτογραφία, φοιτητές του Μετώπου Η.Β. τα βάζουν με τον Ταλάτ. Που ήταν αυτοί του ΑΓΩΝΑ; Μήπως όπως αναφέρει και το christofias-watch, ετοιμάζονταν για τα Παρίσια; Ή μήπως έκαναν όπως συνήθως πλάτες στην Προοδευτική; 


Όσοι με παρακολουθούν στο διαδίκτυο, ξέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θίγω το θέμα του Ιορδάνου.

Και το θίγω γιατί με λύπη μου βλέπω φυγή των ΕΔΕΚιτών φοιτητών προς άλλες οργανώσεις, κυρίως προς το αυτόνομο ΜΕΤΩΠΟ, το οποίο υπερασπίζεται με συνέπεια τις θέσεις του Β. Λυσσαρίδη.

Λυπούμαι που ο Αγώνας στο Η.Β. και δίνει κάλυψη στον Ιορδάνου, το μεγάλο υβριστή αυτό του Γιατρού και μεγάλο σύμμαχο των Νενέκων, αλλά και τα βάζει με συναγωνιστές μας, όπως η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το christofias-watch.

Αν κάποιος πλήττει τον Αγώνα, είναι κάποια άμυαλα φοιτητόπαιδα, που αφήνουν να κυριαρχεί ένας Ιορδάνου, που όπως σωστά το επισημαίνει το christofias-watch έβριζε το Γιατρό.

Κάπου είδα, νομίζω από τον andkand της Αντιπαρακμής στο christofias-watch, κάτι το εύστοχο: "θκιώξετέ τον να σας ψηφίσουμε"!

Έχει δίκαιο. Όχι μόνο κρατά τον Ιορδάνου ο Αγώνας, αλλά ο Ιορδάνου είναι ο ιδεολογικός paterfamilias της οργάνωσης.

Εκφράζω τις απολογίες μου στο christofias-watch, αλλά τους έχω ήδη πει και κατ' ιδίαν, όταν βρεθήκαμε στο Αιγαίο πριν λίγους μήνες, ότι οι περισσότεροι πραγματικοί ΕΔΕΚίτες στο Η.Β. δεν είναι στον Αγώνα και να μην παρεξηγούν.

Εγώ αύριο δεν ψηφίζω. Πάνε εκείνοι οι καιροί. Αν θα ψήφιζα όμως, θα ψήφιζα ΜΕΤΩΠΟ. Σίγουρα όχι ΑΓΩΝΑ. 
 

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

To "Μιλάμε ΕΔΕΚΙΤΙΚΑ", το blog των μαχόμενων ΕΔΕΚιτών, στηρίζει την εκδήλωση ενάντια στο καθεστώς Χριστόφια. Ανάβουμε τα φώτα των αυτοκινήτων μας στις 19 Φεβρουαρίου 2010.

Θέλουμε φως και όχι σκοτάδι! Λέμε όχι στο φασισμό!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΠΟΥΝΙΟΥ!

 
Παραθέτω ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου μας, Γ. Ομήρου. Βάζω επίσης την σπουδαία φωτογραφία των συναγωνιστών του christofias-watch. 
 ΕΔΕΚ-ΛΑΟΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! 
 
Ομιλία Γιαννάκη Ομήρου στη σύνοδο της Κ.Ε. 8/2/10
 
Λευκωσία Ξενοδοχείο ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Η σημερινή σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής καλείται να προβεί σε μια συνολική αποτίμηση των εξελίξεων σε ότι αφορά το εθνικό μας θέμα.
Ιδιαίτερα καλείται να εκτιμήσει την πορεία των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται για 18 μήνες. Να διαπιστώσει κατά πόσον οι χειρισμοί της δικής μας πλευράς είναι ορθοί ή λανθασμένοι, κατά πόσον εγκυμονούνται κίνδυνοι από αυτούς τους χειρισμούς και από τις συνολικές εξελίξεις. Να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο και κατά πόσον αυτή συνεισέφερε στις προοπτικές μιας λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου.
Καλείται ακόμα η Κεντρική Επιτροπή ως το Ανώτατο Όργανο του Κινήματος μεταξύ δύο Συνεδρίων και ως το Όργανο που έλαβε την απόφαση στήριξης του Προέδρου Χριστόφια στο 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών να διαπιστώσει αν τηρούνται όσα ανελήφθησαν ως δεσμεύσεις επί του Εθνικού Θέματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Στα 40 χρόνια της ιστορίας της η ΕΔΕΚ απευθύνθηκε στον Κυπριακό λαό με τρόπο υπεύθυνο. Με ξεκάθαρες θέσεις. Με σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις. Στα 40 χρόνια της ιστορίας της, η ΕΔΕΚ λειτουργεί με ένα και μοναδικό κριτήριο. Το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας.
Βρεθήκαμε και βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία.
Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε πάντα στο λαό με ειλικρίνεια. Με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης απέναντι στο μέλλον του λαού και της πατρίδας.
Οι αποφάσεις μας ήταν και είναι πάντα βασισμένες στην εξυπηρέτηση του μέγιστου εθνικού στόχου για μια δημοκρατική λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Σε αυτό το πλαίσιο στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Προέδρου Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Με βάση συγκεκριμένες γραπτές δεσμεύσεις για τη λύση που επιδιώκουμε. Την προσπάθεια για αυτή τη λύση υπηρετούσε η συμμετοχή της ΕΔΕΚ στην Κυβέρνηση.
Σήμερα μπορούμε με σιγουριά να διαπιστώσουμε ότι οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν. Και ότι παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις, προσπάθειες και παραστάσεις για επανόρθωση πορείας, δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση.
Υπενθυμίζω τη θέση του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.  Υποδεικνύαμε ότι η έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων προϋπέθετε αποκρυσταλλωμένη και αδιαμφισβήτητη κοινή αντίληψη για τη μορφή της λύσης και στοιχειώδη γεφύρωση των χασμάτων. Έτσι όπως προέβλεπε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η συμφωνημένη επιστολή Γκαμπάρι. Για να έχει προοπτική επιτυχίας ο διάλογος. Για να υπάρχει βάσιμη ελπίδα να είναι καρποφόρες και αποδοτικές οι διαπραγματεύσεις. Διαφορετικά, είχαμε τονίσει, εγκυμονείται ο κίνδυνος αποτυχίας, προβολής από την Τουρκία και το ψευδοκράτος του αιτήματος για αναγνώριση του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα, αλλά και ισομερούς επίρριψης ευθυνών για το αδιέξοδο, από τους κακόπιστους τρίτους. Υπογραμμίζω ότι στην επιστολή που μας ενεχείρισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναλαμβανόταν ρητή δέσμευση για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.
Η δική μας άποψη ήταν ότι δεν υπήρχαν οι πιο πάνω αναγκαίες προϋποθέσεις και ότι δεν υπήρχε «αρκετό στέρεο έδαφος» για να ξεκινήσουν απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με προοπτική  επιτυχίας. Προτείναμε να συνεχιστεί η λειτουργία των Ομάδων Εργασίας για να γεφυρωθούν τα χάσματα επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού και μετά να αρχίσουν οι συνομιλίες.
Παρά τη δική μας διαφορετική άποψη, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να συμμετάσχει σε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις, θεωρήσαμε ότι ήταν πολιτικό και πατριωτικό μας χρέος να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να επιδιώξει λύση στη βάση αρχών όπως τις καθόρισε πριν και μετά τις Προεδρικές Εκλογές.
Βρισκόμαστε 18 μήνες μετά την έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων. Ποια είναι τα δεδομένα;
Τόσο από τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί από την Τουρκική πλευρά όσο και από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και της Τ/Κ ηγεσίας προκύπτει ότι υπάρχει επιμονή σε λύση δύο κρατών με μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, παραβίαση της δημοκρατικής αρχής με απαίτηση αριθμητικής ισότητας σε πλείστα όσο πολιτειακά όργανα, απαίτηση για ομοφωνία για λήψη αποφάσεων με παραγνώριση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, εμμονή σε διατήρηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων με μονομερές επεμβατικό δικαίωμα και σε μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, δηλαδή σε μόνιμες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στο εδαφικό και στο περιουσιακό οι τουρκικές θέσεις είναι εξοργιστικά προκλητικές και απαράδεκτες σε πλήρη σύγκρουση με τις πιο στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού.
Στο θέμα των εποίκων υπάρχει άρνηση ακόμα και να συζητηθεί ως ξεχωριστό κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι είναι δήθεν νόμιμοι πολίτες της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».
Υπενθυμίζω ότι κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων υποδείξαμε και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει την κατά προτεραιότητα συζήτηση των κεφαλαιώδους σημασίας πτυχών του Κυπριακού όπως είναι το περιουσιακό, το εδαφικό, το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, της αποχώρησης των στρατευμάτων και των εποίκων. Για να υποχρεωθεί η τουρκική πλευρά να τοποθετηθεί επί της ουσίας του Κυπριακού, να τεθεί προ των ευθυνών της και να της αποστερείται η δυνατότητα να εμφανίζεται ως δήθεν καλόπιστη, διαλλακτική ακόμα και επειγόμενη για λύση. Για να πάψει η τουρκική πλευρά, ενώ επιμένει σε αδιάλλακτες θέσεις επί αυτών των κορυφαίας σημασίας πτυχών του Κυπριακού, να προβάλλει κατ’ επίφασιν πρόοδο με τη σύγκλιση επί ήσσονος σημασίας θεμάτων.
Αντί τούτου επελέγη η ζημιογόνος τακτική της επί δεκαοκτάμηνον μονοπωλιακής συζήτησης του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και της κατανομής των εξουσιών. Ένα κεφάλαιο στο οποίο η τουρκική πλευρά έχει μόνο να πάρει, χωρίς να προβεί σε καμιά παραχώρηση στα ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού προβλήματος. Του τερματισμού της κατοχής, της αποχώρησης των στρατευμάτων, της αναγνώρισης του δικαιώματος της περιουσίας, της επιστροφής εδαφών, της απομάκρυνσης των εποίκων, της κατάργησης των αναχρονιστικών εγγυήσεων.
Για 18 μήνες ζητούμε επίμονα την αναδιαμόρφωση της στρατηγικής και της τακτικής μας στις διαπραγματεύσεις. Εις μάτην. Οι θέσεις, τα αιτήματα, οι παραστάσεις μας, οι δηλώσεις μας, τα έγγραφα που καταθέτουμε στο Εθνικό συμβούλιο αγνοούνται και περιφρονούνται.
Όμως στην περίοδο που επισκοπούμε υπήρξαν και παρεκκλίσεις και μονομερείς υποχωρήσεις που δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τη μελλοντική πορεία.
Στο ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου του 2008 περιλήφθηκε πρόνοια για «συνεταιρισμό δύο συνιστώντων κρατών». Υποδείξαμε την ανάγκη ανατροπής αυτής της διατύπωσης. Δεν είναι αρκετό να γίνεται προσπάθεια μη συμπερίληψης της σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Εκμεταλλευόμενος την αναφορά σε αυτό το ανακοινωθέν «σε συνεταιρισμό δύο συνιστώντων κρατών με πολιτική ισότητα» ο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ προβάλλει τη θέση – όπως αναφέρεται και στο έγγραφο «εκτίμηση για τις συνομιλίες στο θέμα της διακυβέρνησης» - για «νέο συνεταιρικό Κράτος» με προφανή παραπομπή σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε παρθενογένεση. Παρόμοια διατύπωση υπάρχει και στο πρόσφατα κατατεθέν  τουρκικό συνομοσπονδιακό έγγραφο. Περαιτέρω η χρήση του όρου «συνεταιρισμός» εμπεριέχει τον κίνδυνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας και ανωμαλίας, η τουρκική πλευρά να επιχειρήσει την εξασφάλιση διεθνούς νομικής αναγνώρισης για το «συνιστών Τ/Κ Κράτος» του συνεταιρισμού. 
Η αναφορά σε συνεταιρισμό στο κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου είναι μέγιστο σφάλμα γιατί αντιμάχεται το Δημόσιο και το διεθνές Δίκαιο, συγκρούεται με διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και υποκρύπτει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ενότητα του κράτους και του λαού.
Όμως στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις υπήρξαν αναιτιολόγητα και μονομερείς υποχωρήσεις τις οποίες ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ονόμασε γενναιόδωρες προσφορές. Αναμένοντας ματαίως «αντίδωρα» από την τουρκική πλευρά.
Είναι γνωστή η διαφωνία μας με τις δικές μας προτάσεις –μονομερείς παραχωρήσεις για εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων. Για τις οποίες ούτε ρωτηθήκαμε, ούτε δώσαμε οποιανδήποτε συγκατάθεση. Με τις οποίες διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή ζητώντας την απόσυρση τους.
Σε ότι αφορά το θέμα των εποίκων η συζήτηση για παραμονή οποιουδήποτε αριθμού στη βάση ανθρωπιστικών συμβάσεων πρέπει να έχει ως βασικές προϋποθέσεις:
Πρώτον, την αποδοχή εκ μέρους της τουρκικής πλευράς της συζήτησης του θέματος ως ειδικού κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις και
Δεύτερον, την παραδοχή ότι ο εποικισμός συνιστά έγκλημα πολέμου με βάση τη Σύμβαση της Γενεύης του 1949.
Σε ότι αφορά τη θέση για εκ περιτροπής Προεδρία, θέση μας είναι ότι παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή.
Υποδείξαμε κατ’ επανάληψιν ότι ένα Σύνταγμα που παραβιάζει αυτή την Αρχή, οδηγεί αργά ή γρήγορα κατά τρόπο νομοτελειακό στη σύγκρουση έννομης τάξης και ιστορίας. Όχι της ιστορίας που διαμορφώνει η  βία, η κατοχή και ο πόλεμος, αλλά αυτής που διαμορφώνεται κάτω από συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας.
Είναι κορυφαίας σημασίας το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης της όποιας συνταγματικής λύσης με βάση την αρχή της πλειοψηφίας ως πυρήνα του νοήματος της Δημοκρατίας. Είναι γεγονός ότι αυτή η Αρχή επιδέχεται προσαρμογές κάτω από ειδικές ιστορικές συνθήκες και η μειοψηφία προστατεύεται και με προνομιακές ακόμα ρυθμίσεις. Όταν όμως παραγνωριστεί πλήρως η αρχή της πλειοψηφίας, όταν υπάρχει σύγχυση μεταξύ ισοτιμίας και ισότητας, κάθε Συνταγματικό Κείμενο μοιραία θα είναι θνησιγενές.
Όταν μια μειοψηφία λόγω της βίας και του εκβιασμού των τετελεσμένων αξιώνει ρόλο ίσου πολιτειακού βάρους με την πλειοψηφία, το Σύνταγμα που θα αποτυπώσει αυτή την υποβάθμιση της ιστορικής πραγματικότητας, θα έχει και ημερομηνία λήξης.
Στη ρύθμιση για εκ περιτροπής προεδρία στη μελλοντική συνταγματική λύση του Κυπριακού, είναι προφανές ότι αγνοείται παντελώς η σχέση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ενώ περαιτέρω το κριτήριο της εθνοτικής καταγωγής θα διαιωνίζει και θα αναπαράγει τις διαχωριστικές τάσεις.
Και ένα Σύνταγμα που θα κατοχυρώσει αυτή την υποβάθμιση της ιστορικής πραγματικότητας θα έχει και ημερομηνία κατάλυσης του.
Θέση μας είναι ότι η σχετική επί του θέματος πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου του 1989 είναι και λειτουργική και δημοκρατική και διασφαλίζει και την κοινή πολιτική έκφραση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι στις επανειλημμένες μας εκκλήσεις για απόσυρση των απαράδεκτων μονομερών υποχωρήσεων, που απορρίπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως κατέδειξαν επανειλημμένες δημοσκοπήσεις, όχι μόνο δεν υπήρξε ανταπόκριση αλλά προβάλλονται αβάσιμες αιτιάσεις για δεσμεύσεις του παρελθόντος ή για διαφύλαξη της αξιοπιστίας της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς. Η πρόνοια για εκ περιτροπής προεδρία μη εκτελεστικού προέδρου υπήρχε στο Σχέδιο Ανάν. Αλλά το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού και θεωρείται έκτοτε, κατά την ιδίαν την πρόβλεψη του Σχεδίου, ως άκυρο και μηδέποτε υπάρξαν.
Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της παραμονής 50 χιλιάδων εποίκων.
Ούτε μπορεί να γίνεται επίκληση διαφύλαξης της αξιοπιστίας της Ε/Κ πλευράς όταν η Τουρκική πλευρά επανειλημμένα κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν έχει παραβιάσει συμφωνηθέντα με κορυφαίο παράδειγμα την ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983 καταπατώντας τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979.
Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία που δόθηκε με την πρόσφατη κατάθεση του τουρκικού συνομοσπονδιακού εγγράφου, απέστειλε επιστολή προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην οποία περιέλαβε την πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία. Κατά τρόπο που να θεωρείται κατοχυρωμένη για την τουρκική πλευρά και για τον ΟΗΕ η αντιδημοκρατική πρόνοια για την εκ περιτροπής προεδρία.
Και με αναφορά σε αυτή την επιστολή σε ευαίσθητες ισορροπίες που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και παραπομπή σε ατυχείς συγκρίσεις με πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν κατά τρόπο που να καθίσταται σημείο αναφοράς.
Η κατάθεση του τουρκικού συνομοσπονδιακού εγγράφου 18 ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες υποτίθεται ότι υπήρξε συμφωνημένη βάση ως προς τη μορφή της λύσης, επιβεβαίωσε την ορθότητα της θέσης που εξ αρχής είχαμε καταθέσει για την ανάγκη σαφούς και μη  επιδεχόμενου αμφισβήτησης πλαισίου λύσης και γεφύρωσης των χασμάτων επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού. Έτσι όπως ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η επιστολή Γκαμπάρι.
Το τουρκικό έγγραφο απροκάλυπτα υιοθετεί συνομοσπονδιακές θέσεις με απαίτηση διχοτόμησης όλων των βασικών λειτουργιών του Κράτους, απόδοση διεθνούς νομικής προσωπικότητας στις περιφέρεις με δικαίωμα συνομολόγησης διεθνών συνθηκών, βέτο σε όλες τις αποφάσεις Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας, αναδρομική νομιμοποίηση όλων των πράξεων νομοθετικού, διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα του ψευδοκράτους και με την εξωφρενική αξίωση παραχώρησης των 4 βασικών ελευθεριών που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, στους Τούρκους υπηκόους. Με προφανή στόχο να μετατραπεί η Κύπρος σε μια νέα Αλεξανδρέττα με την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση στην Κύπρο Τούρκων από την Τουρκία.
Πώς είναι δυνατό να προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπάρχει συμφωνημένη βάση λύσης όταν χωρίς αναστολές και δισταγμούς η τουρκική πλευρά καταθέτει τέτοιες προτάσεις;
Και γιατί υπήρξε ενόχληση όταν διατυπώσαμε αυτή την οφθαλμοφανέστατη αλήθεια και εισηγηθήκαμε ότι θα έπρεπε να κληθεί η τουρκική πλευρά να επανατοποθετηθεί σε ότι αφορά τη βάση των διαπραγματεύσεων; Έχουμε φτάσει στο σημείο αντί να ενοχλεί  η τουρκική κακοπιστία και απληστία να ενοχλούν οι δικές μας ορθές επισημάνσεις για τις τουρκικές συμπεριφορές;
Τελευταία θλιβερή και άκρως ανησυχητική εξέλιξη υπήρξε η επίσκεψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο.
- Διατυπώσαμε απορίες για τον χρόνο που επελέγη για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη δεδομένου ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος στις συνομιλίες που να τη δικαιολογεί.
- Είχαμε ζητήσει έγκαιρα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση, συλλογική διαβούλευση και για θωράκιση του Προέδρου από ενδεχόμενες πιέσεις και για αντιμετώπιση μεθοδεύσεων εξυπηρέτησης των τουρκικών σχεδιασμών.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Ως δια μαγείας και εν όψει έλευσης του Γ.Γ. ανακοινώθηκε επίτευξη προόδου από τον κ. Ντάουνερ. Είχαμε την επίσκεψη στα κατεχόμενα στο λεγόμενο Προεδρικό χωρίς να υπάρξουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ούτε εξηγήσεις ούτε απολογία. Μια ανεπαρκής δήλωση από τον κ. Ντάουνερ ότι ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ούτε καν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στο συμφωνηθέν κοινό ανακοινωθέν πέραν του ότι καμιά αναφορά δεν γίνεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας περί Κύπρου ή στη βάση λύσης και τα βασικά χαρακτηριστικά της, υπάρχει αναφορά σε πρόοδο στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης κατά τρόπο που να μπορεί η τουρκική πλευρά να ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει την εκ περιτροπής προεδρία.
Ο απολογισμός της επίσκεψης του Γ.Γ. είναι σαφώς αρνητικός. Εξέπεμψε μία εικόνα ότι τα Ηνωμένα Έθνη αντιμετωπίζουν το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα ως  ισότιμο της Κυπριακής Δημοκρατίας με σαφή παραβίαση των ψηφισμάτων 541 και 550.
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,
Στους 18 μήνες που πέρασαν από την έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων επισημάναμε με παρρησία και αίσθημα ευθύνης τα προβλήματα και τους κινδύνους από λανθασμένους χειρισμούς και υποχωρήσεις. Προειδοποιήσαμε για το πού οδηγούν όλα αυτά. Καταθέσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις και πολυσέλιδα έγγραφα. Ζητήσαμε απόσυρση των μονομερών παραχωρήσεων και άμεση αναδιαμόρφωση στρατηγικής.
Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν επανειλημμένα.
Το πρόσφατα κατατεθέν τουρκικό συνομοσπονδιακό έγγραφο που απροκάλυπτα κονιορτοποιεί τη βάση λύσης  και τα αρνητικά αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Γ.Γ. του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν τις θέσεις μας. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκαιο στις παρατηρήσεις, τις εισηγήσεις, τις ανησυχίες και τις διαφωνίες μας.
Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.
Η πορεία που ακολουθούμε είναι λανθασμένη.

Η επιβαλλόμενη εθνική συνεννόηση, απουσιάζει. Αλλά και ο αλληλοσεβασμός και η πολιτική ισοτιμία απουσίασαν στη συνεργασία, ενώ η συμμετοχή σε συνδιαμόρφωση αποφάσεων, που επανειλημμένα ζητήσαμε, δεν υπήρξε.
Οι προτάσεις μας όχι μόνο απορρίπτονται, αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζονται με τρόπο αρνητικό, ή ακόμα προσβλητικό και χλευαστικό.
Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει συνήθως εκ των υστέρων, αφού οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί, ενώ αποφάσεις του δεν εφαρμόζονται.
Είναι πλέον εθνική ανάγκη να αλλάξουμε στρατηγική και τακτική. Τώρα.
Για την ΕΔΕΚ είναι και πάλι ώρα ευθύνης. Ώρα υπεράσπισης και εμμονής σε  Αρχές.
- Η διαφωνία μας με την στρατηγική του Προέδρου στο Κυπριακό είναι πλέον καθολική.
- Οι δεσμεύσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η υποστήριξη μας στον Β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών έχουν ακυρωθεί στην πράξη
- Η ύστατη προσπάθεια μας με συγκεκριμένες προτάσεις, να αλλάξουμε πορεία έχει απορριφθεί.
Δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε υποχωρήσεις που είναι απαράδεκτες.
Δεν μπορούμε να συνυπογράψουμε μια στρατηγική που είναι ζημιογόνα.
Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια πορεία που οδηγεί σε αδιέξοδο, ούτε να κρυφτούμε πίσω από αυτό.
Είναι λοιπόν χρέος και ευθύνη μας. Είναι πολιτικά υπεύθυνο και ηθικά ορθό, να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση. Αυτό εισηγούμαι.
Τυχόν παραμονή μας, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα ήταν πολιτικά παράδοξη. Θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτη. Θα ήταν αντίθετη με τις αρχές και την ιστορία της ΕΔΕΚ.
Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, ακόμα και με αφορμή την αποχώρηση μας, θα αλλάξει η στρατηγική και η τακτική που ακολουθούμε για τη λύση.
Στο Κ.Σ. ΕΔΕΚ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Με ευθύνη, σοβαρότητα , συνέπεια και μετριοπάθεια.
Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λύση του Κυπριακού. Λύση λειτουργική και βιώσιμη, βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις Συμφωνίες υψηλού επιπέδου του ΄77 και ΄79 και τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Ελευθεριών.
Να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να αλλάξει η στρατηγική που ακολουθούμε. Για να αποσυρθούν οι απαράδεκτες προτάσεις που καταθέσαμε. Για να απαιτήσουμε να συζητηθούν  κατά προτεραιότητα στις συνομιλίες οι κεφαλαιώδεις πτυχές του Κυπριακού, το εδαφικό, το περιουσιακό, τα θέματα ασφάλειας. Εγγυήσεων, η αποχώρηση των στρατευμάτων και των εποίκων.
Να συνεχίσουμε για να αναλάβουμε διεθνείς πρωτοβουλίες ώστε να αποκαλύψουμε τώρα και όχι αργότερα την τουρκική αδιαλλαξία. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς ωραιοποιήσεις της τουρκικής στρεψοδικίας και κακοπιστίας και χωρίς τη συντήρηση μιας εικόνα ψευδεπίγραφης προόδου.
Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσα σωστά προτείνει η Κυβέρνηση στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και να καταθέτουμε τη διαφωνία και τις προτάσεις μας σε όσα θεωρούμε λανθασμένα.
Να συνεχίσουμε για να κατοχυρώσουμε τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου. Για να τιμήσουμε τις αρχές και να δικαιώσουμε την ιστορία μας.
Στα 40 χρόνια της ιστορίας μας, τα στελέχη, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ αναλάβαμε πάντα με θάρρος τις ευθύνες μας.
Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.
Με πίστη στις αρχές και τις ιδέες μας.
Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.
Με κριτήριο το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας.
Πάνω από όλα η Κύπρος
Πάνω από όλα η πατρίδα και η φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Σήμερα γράφουμε ιστορία.

Η ΕΔΕΚ θα εγκαταλείψει τη συγκυβέρνηση της ντροπής.

Κανένας πια δε θα μπορεί να μας ρίχνει το φταίξιμο εμάς για τον ενδοτισμό του Ευέλικτου Χριστόφια.

Ξανά στην πρωτοπορία της Αντίστασης.

Να αφήσουμε αυτούς που κερνούσαν γλυκά καρυδάκια στους πραξικοπηματίες να κυβερνούν μόνοι τους.

Φίλοι του ΔΗΚΟ, σας εύχομαι και στα δικά σας. Τολμήστε κι εσείς.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ "ΑΓΩΝΑΣ"


Δυστυχώς εμάς στην Αγγλία, μας έτυχαν οι διάφοροι Ιορδάνου και ο ΑΓΩΝΑΣ εδώ δεν έχει υπόθεση!
Γι΄αυτό και οι φοιτητές γυρίζουν την πλάτη στο λεγόμενο "ΑΓΩΝΑ", που μπορεί να έχει λεβέντες σαν τον Π.Π., αλλά μυρίζει Προοδευτική!

Όμως οι συναγωνιστές του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι λεβέντες! Τα χώνουν χοντρά στην ακελική διαστρέβλωση. Εύγε παίδες!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Όσον αφορά την εκδήλωση του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, η Δ.Κ.Φ. Αγώνας Παν. Κύπρου εκφράζει την ικανοποίησή της για την οργάνωση της αντικατοχικής εκδήλωσης τη προηγούμενη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή η Δ.Κ.Φ. Αγώνας Παν. Κύπρου εκφράζει λύπη αλλά και αηδία παράλληλα διότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ με μια πολύ καλά στημένη προπαγάνδα προσπαθεί να ταυτίσει τα εκατό και πλέον άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με τέσσερα μόνο άτομα, μέλη γνωστού εθνικιστικού κόμματος που κατήλθε στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Αυτά τα τέσσερα άτομα εξύβρισαν το Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ένα σύνθημα που διήρκεσε μόνο 10 δευτερόλεπτα, όμως ούτε ένας από τους υπόλοιπους δεν τους ακολούθησε σε μια εκδήλωση που κράτησε δύο ώρες. Μάλιστα όταν τα συγκεκριμένα τέσσερα άτομα προσπάθησαν να φωνάξουν και άλλα εθνικιστικά συνθήματα συγκεκριμένα άτομα τους σταμάτησαν.

Παρόλα αυτά οι μεγάλοι απόντες από τους αγώνες τους λαού μας, η ηγεσία δηλαδή του ΑΚΕΛ, που απουσίαζε από την εκδήλωση βρήκε την ευκαιρία να κατασυκοφαντήσει εκατό και πλέον άτομα λέγοντας ότι στην εκδήλωση βριζόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή το κρατικό κανάλι ήταν το μόνο που στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων την 1η Φεβρουαρίου πρόβαλε αυτά τα καταδικαστέα 10 δευτερόλεπτα που τα τέσσερα άτομα έβριζαν το Πρόεδρο ενώ παράλληλα η κάμερα του ΡΙΚ δεν έδειχνε αυτά τα τέσσερα άτομα αλλά μια μερίδα Κερυνειωτών που σε καμιά περίπτωση δεν έβρισαν το Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως στο δελτίο του ΡΙΚ αφέθηκε να φανεί ότι αυτοί φώναζαν τα υβριστικά συνθήματα.

Η Δ.Κ.Φ. Αγώνας Παν. Κύπρου καλεί την πάντα απούσα ηγεσία του ΑΚΕΛ πρώτα απ’ όλα να παρευρίσκεται σε αντικατοχικές εκδηλώσεις, να μην προπαγανδίζει και να παραπλανεί και τέλος να σταματήσει να ταυτίζει τους αγνούς πατριώτες, που κάνουν αντικατοχικούς αγώνες, με φασίστες και εθνικιστές. Παράλληλα την καλούμε να πάψει να ταυτίζει δημοκρατικά κόμματα και κυρίως τον πλέον δημοκρατικό, αντιφασιστικό και αντιστασιακό κίνημα, την ΕΔΕΚ, με εθνικιστές και φασίστες που η ΕΔΕΚ πολέμησε και πλήρωσε και με δικούς της ανθρώπους στον Αγώνα ενάντια στο φασισμό. Αντίθετα θυμόμαστε όλοι που βρισκόταν η απούσα ηγεσία του ΑΚΕΛ στις μαύρες μέρες του Πραξικοπήματος, ενώ παράλληλα όλοι γνωρίζουν το γεγονός ότι επτά χρόνια Χούντας η απούσα ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν έκανε ούτε μια διαδήλωση εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος των Αθηνών.

Δ.Κ.Φ. ΑΓΩΝΑΣ Παν. Κύπρου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010