Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο ΔΩΡΟΣ ΖΕΙ!


Ο Δώρος ζει! Μέσα από τα ποίηματα και τους στίχους του, μας δίνει καθημερινά το πρόσταγμα: ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ, ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΚΛΗΡΙΔΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ

Προς τα κομματόσκυλλα της ακελικής ιντελιγκένσιας, έχω να κάνω το ακόλουθο σχόλιο:

Μπορεί να είστε κληριδικοί στο Κυπριακό, να υποστηρίζετε δηλαδή την υποταγή στους όρους του κατακτητή, τη διζωνική και τα ανανικά εκτρώματα, αλλά υπάρχει κάτι στο οποίο υστερείτε σε σχέση με τον πολιτικό σας μέντορα.

Εσείς, έχετε αλλεργία στην κριτική και στο διάλογο. Δεν μπορείτε να συζητάτε. Τρομοκρατείτε τον άλλον και του επιτίθεστε σε προσωπικό επίπεδο. Και πάντα παίρνετε τη συζήτηση αλλού.

Μπορεί να είσαι πιστοί κληριδικοί στο Κυπριακό, αλλά δεν έχετε τον πολιτικό πολιτισμό του διαλόγου και του σεβασμού της αντίθετης άποψης που είχε ο Κληρίδης.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ο αθεράπευτος κληριδισμός του ΑΚΕΛ


Δυστυχώς δεν έχουν έλεος, τα ανδρείκελα του ΑΚΕΛ, τα πνευματικά αποπαίδια του κληριδισμού. Έχουν πια ταυτιστεί ιδεολογικά με το παλιό ΑΔΗΣΟΚ και παίρνουν γραμμή από την περιθωριακή φυτοζωούσα εβδομαδιαία εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

Πιστεύω ότι βγάζουν τα μεγάλα απωθημένα τους, γιατί το 2004, όταν βρέθηκαν όσο κοντά όσο ποτέ στο να ανέλθουν στην ίδια πλατφόρμα με τον ιδεολογικό τους πατέρα Γλ. Κληρίδη, την Πλατφόρμα του ΝΑΙ, τελικά δεν το κατάφεραν.

Οι αθεράπευτοι συνεχιστές του κληριδισμού-ντενκτασισμού, απομεινάρια άλλων εποχών της Νοτίου Αφρικής, νοσταλγοί της χιτλερικής γκετοποίησης, προσπαθούν να επιβάλουν στο λαό τις ρατσιστικές και διαχωριστικές τους απόψεις και να εγκλωβίσουν το ελληνοκυπριακό στοιχείο του νησιού στα νέα Άουσβιτς του Αττίλα.

Σαν νέοι γκεμπελίσκοι, προπαγανδίζουν νυχθημερόν, τις φασιστικές τους αντιλήψεις, τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και μέσω των περιθωριακών και ακραίων εντύπων Ρεύμα-Halkin Sesi-Πολίτης-Yeni Duzen-Χαραυγή, με ναυαρχίδα των εκδόσεών τους την αποτυχημένη εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ" του Κόκκινου Ιαβέρη και των άλλων ακραίων ταχυδακτυλουργών του νενεκισμού και της διζωνικής του Κίσιτζερ-Κληρίδη-Ντενκτάς.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το κόμπλεξ τους απέναντι στο ιστορικό μας κόμμα, που με το Γιατρό μπροστάρη, υπήρξε το μεγάλο ανάχωμα στη λαίλαπα του μεταπραξικοπηματικού κληριδισμού και του υφέρποντος ΔΗΣΑΚΕΛισμού.

Η συμπόρευση ΑΚΕΛ-ΦΑΣΙΚΚ λέει πιστεύω πολλά.