Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΚΕΛ"

Η σχέση της ΕΔΕΚ με το Γρίβα είναι γνωστή.

Συντάχθηκε με το Γρίβα στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών και αντιτάχθηκε στο Γρίβα κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ Β. Αντιτάχθηκε με έργα και με θυσίες και είχαμε και νεκρούς όπως ο Κόκος Φωτίου στη Λάρνακα.

Όμως επαναλαμβάνουμε: συντασσόμαστε με τον κάθε συμπατριώτη μας στον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία. Είτε αυτός είναι ο Γρίβας, είτε το ΑΚΕΛ. 

Αντιτασσόμαστε όμως και θα αντιτασσόμαστε στον ενδοτισμό και στην προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Επιπλέον  καταδικάζουμε τον  όψιμο αντιγριβισμό και την καπηλεία της αντίστασης εκ μέρους των αδρανών γλυκοκεραστών της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Είδαμε επίσης τη συμπεριφορά, αυτών των υποκριτών ηγετίσκων του ΑΚΕΛ, απέναντι στον άνθρωπο που οδήγησε την Αντίσταση στη Λάρνακα, το Δώρο Χριστοδουλίδη.

Anef_Oriwn, Νέε Ελληνοκύπριε και άλλα ακελάκια του διαδικτύου,





Εσείς αποκαλούσατε τον εγκάθετο του μεταπραξικοπήματος Πρόεδρο. Εσείς υποστηρίξατε τις ιδέες του Κίσιγκερ.

Ειδικά ο Γρίβας, δε ζούσε κατά το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα. Οι δικοί σας ακελικοί ηγέτες όμως ζούσαν. Οπότε, ο δικός σας ο ρόλος ήταν ο χειρότερος, γιατί εσείς ήσασταν ιστορικά παρόντες και γλείφατε πατόκορφα το φασισμό.

Συνεπώς, τα περί Γρίβα που θυμάστε όποτε σας συμφέρει με κάτι βλακώδη συνθήματα "Δε χρειαζόμαστε μνημεία για να μας θυμίζουν το Γρίβα. Μας τον θυμίζει ο Πενταδάχτυλος", είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Κι εμείς "Δε χρειαζόμαστε τα τανκς για να μας θυμίζουν το φασισμό. Μας τον θυμίζει το ΑΚΕΛ"

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου φίλε,

    Πραγματικά με λυπεί η στάση σου διότι διαπιστώνω ότι γράφεις αυθαίρετα και μονόπλευρα πράγματα χωρίς να βλέπεις τι γίνεται μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

    Δεν θα καταθέσω τις απόψεις μου τώρα.
    Θα υποβάλω μόνο μερικά ερωτήματα και αν πάρω απαντήσεις θα συνεχίζω, διαφορετικά δεν αξίζει τον κόπο.

    1. Σεβαστά και γνωστά όσα γράφεις για τον Κόκο Φωτίου. Το ΑΚΕΛ πριν από το πραξικόπημα δεν δέχθηκε επιθέσεις από την ΕΟΚΑ Β’;

    2. Γράφεις για όψιμο αντιγριβισμό του ΑΚΕΛ. Αυτό δεν αντιφάσκει με το ότι η ΕΔΕΚ (κατακρίβια Β. Λυσσαρίδης) συντάχθηκε με τον Γρίβα το 55-59 ενώ το ΑΚΕΛ ήταν εναντίον του Γρίβα;
    Έστω κι έτσι, ποιος έγινε όψιμα αντιγριβικός το ΑΚΕΛ ή ο Λυσσαρίδης και αργότερα η ΕΔΕΚ;
    Το ΑΚΕΛ πλήρωσε με αίμα την αντίθεση του στον Γρίβα από την περίοδο της ΕΟΚΑ.
    Για ποιον όψιμο αντιγριβισμό το κατηγορείς;

    3. Επαναλαμβάνεις συνέχεια το γλυκό καρυδάκι. Μπορείς να μας πεις συγκεκριμένα τι ακριβώς έγινε, πότε έγινε και ποιος ανάφερε για πρώτη φορά αυτή την ιστορία;

    4. Αναφέρεσαι σε υποκριτική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ έναντι του Δώρου Χριστοδουλίδη που οδήγησε την αντίσταση στη Λάρνακα.
    Ποια ήταν η συμπεριφορά της ΕΔΕΚ έναντι του Τάκη Χατζηδημητρίου (και όχι μόνο) που ηγήθηκε της αντιχουντικής εκστρατείας στην Κύπρο;
    Μήπως ήταν κι αυτή υποκριτική;

    5. Ο Άνευ Ορίων σε κάλεσε πολλές φορές να παρουσιάσεις έστω και ένα δημοσίευμα της Χαραυγής που αποκαλούσε τον Κληρίδη πρόεδρο μετά το πραξικόπημα. Μπορείς να το κάνεις;

    6. Μιλάς για υποστήριξη στις ιδέες Κίσινγκερ εννοώντας την Ομοσπονδία. Να σε θυμίσω ότι πρώτη μίλησε για ομοσπονδία η τότε Σοβιετική Ένωση;
    Να σε θυμίσω ότι ο πρώτος που υπέγραψε Ομοσπονδία ήταν ο Μακάριος;
    Να σε θυμίσω επίσης ότι και ο Τ. Παπαδόπουλος έδινε όρκους πίστης στην Ομοσπονδία;
    Ήταν κι αυτοί υποστηρικτές των ιδεών Κίσινγκερ;

    7. Υιοθετείς τις θέσεις των ΕΟΚΑΒητατζήδων για το ότι ο Γρίβας δεν ζούσε το 74 άρα είναι αθώος του κρίματος για το πραξικόπημα. Φαίνεται ότι δεν άκουσες ποτέ τον Β. Λυσσαρίδη ή άλλα στελέχη της ΕΔΕΚ να μιλούν περί τούτου.
    Αλλά ποιού οι άνθρωποι δολοφόνησαν τον Φωτίου αγαπητέ μου ΕΔΕΚίτη;

    8. Μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις ένα κατάλογο με τα θύματα της ΕΔΕΚ στο πραξικόπημα και πριν από αυτό; Αν το κάνεις αυτό θα παραθέσω κι εγώ κατάλογο από θύματα του ΑΚΕΛ.

    Αυτά προς το παρόν και ελπίζω ότι θα έχω συγκεκριμένες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και αλλαγή θέματος.
    Συγκεκριμένα ερωτήματα που περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω δύο μέρες. Τι γίνεται θα πάρω κάποια απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή