Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ο Γιαννάκης θα κρατήσει "τον πούντον του"



Είναι πολλοί, κυρίως οπαδοί του ΝΑΙ, που δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για την εκλογή Γιωργάκη και οπτασιάζονται ότι δήθεν ο Γ. Ομήρου, θα επηρεαστεί από το Γιωργάκη και θα αλλάξει γραμμή.

Αυτοί οι προβοκάτορες πρέπει να ξέρουν ότι, ο Γ. Ομήρου είναι καθαρός. Είναι τίμιος. Και είναι ΕΔΕΚίτης. Δε θα πουλήσει την πατρίδα του και δεν άγεται και φέρεται από ηλιθίους της ηγεσίας του νέου ΠΑΣΟΚ. Έμαθε καλά πόσο καθάρματα είναι όταν προσπάθησαν στο παρελθόν -ευτυχώς χωρίς επιτυχία- να τον παρασύρουν και να τον ρεζιλέψουν.

Αναδημοσιεύουμε στο "ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΕΚΙΤΙΚΑ" πρόσφατο άρθρο του Γ. Ομήρου, με το οποίο ασκεί εμπεριστατωμένη κριτική στον επικίνδυνο Χριστόφια για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας. Σημειώστε ότι στο christofias-watch, αποκαλύπτουν οι Επίτροποι, ένα έγγραφο, με το οποίο φαίνεται ότι ο Χριστόφιας, προσπαθεί να εξυπηρετήσει πρώτα τα συμφέροντα του ΑΚΕΛ με την πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία.


Εκ περιτροπής προεδρία και δημοκρατία
του Γ. Ομήρου, Σημερινή 20/10/2009
Κάθε εξουσία παράγει κανόνες, τους οποίους λαμβάνει πρόνοια και να τους επιβάλλει. Έτσι οι κανόνες δικαίου επιβάλλονται. Στη Δημοκρατία, ωστόσο, το δίκαιο δεν αρκεί να παράγεται σύμφωνα με το Σύνταγμα και συνακόλουθα να μπορεί να επιβάλλεται. Για να εισδύει στην κοινωνία, για να γίνεται ρυθμός και περιεχόμενο ζωής πρέπει να συνοδεύεται και από τη συναίνεση της κοινωνίας. Να καθρεφτίζει και να αντανακλά τον υπάρχοντα συσχετισμό των δημοκρατικά υφιστάμενων κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων.


Με απλά λόγια, στη Δημοκρατία δεν αρκεί η εκλογή των αρχόντων από το λαό και η ψήφιση των νόμων από τους αντιπροσώπους του, αλλά απαιτείται και η ανταπόκριση των θεσμών στη λαϊκή βούληση.

Ένα Σύνταγμα που παραβιάζει αυτή την αρχή, που επιβάλλει μέσα από άλλες διαδικασίες, σκοπιμότητες ή συμβιβασμούς μια βίαιη ή εκβιαστική αναδιάρθρωση αυτών των δυνάμεων, οδηγεί αργά ή γρήγορα κατά τρόπο νομοτελειακό στη σύγκρουση έννομης τάξης και ιστορίας. Όχι της ιστορίας που διαμορφώνει η βία, η κατοχή και ο πόλεμος, αλλά αυτής που διαμορφώνεται κάτω από συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας.

Ένα κεντρικό ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της όποιας συνταγματικής λύσης, είναι αυτό της αρχής της πλειοψηφίας ως πυρήνα του νοήματος της Δημοκρατίας. Είναι γεγονός ότι αυτή η αρχή επιδέχεται προσαρμογές κάτω από ειδικές ιστορικές συνθήκες και η μειοψηφία προστατεύεται και με προνομιακές ακόμα ρυθμίσεις. Όταν, όμως, παραγνωριστεί πλήρως η αρχή της πλειοψηφίας, όταν υπάρχει σύγχυση μεταξύ ισοτιμίας και ισότητας, κάθε Συνταγματικό Κείμενο μοιραία θα είναι θνησιγενές.

Με αναφορά στο Κυπριακό και τις απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς, όταν μια μειοψηφία λόγω της βίας και του εκβιασμού των τετελεσμένων αξιώνει ρόλο ίσου πολιτειακού βάρους με την πλειοψηφία, το Σύνταγμα που θα αποτυπώσει αυτή την υποβάθμιση της ιστορικής πραγματικότητας, θα έχει και ημερομηνία λήξης.

Στη ρύθμιση για εκ περιτροπής προεδρία στη μελλοντική συνταγματική λύση του Κυπριακού, είναι προφανές ότι αγνοείται παντελώς η σχέση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ενώ περαιτέρω το κριτήριο της εθνοτικής καταγωγής θα διαιωνίζει και θα αναπαράγει τις διαχωριστικές τάσεις.

Ένα Σύνταγμα που θα κατοχυρώσει αυτή την υποβάθμιση της ιστορικής πραγματικότητας, θα έχει και ημερομηνία κατάλυσής του.

6 σχόλια:

  1. Ρε Εδεκίτη είπεν σου κανένας ότι ο Γιαννάκης ήταν του ΝΑΙ ως τη στιγμή που είπεν το ΑΚΕΛ ΟΧΙ;

    Φίλε μου να είσαι σίγουρος ότι ο Γιαννάκης αυριο που εννα δει τη πιλάντζα να γερνει πουποδά τζιαι με λλίον κούντημα που τον Γ. Παπανδρέου εννα ξανάρτει ποδά. Τζιαι εννα μείνεις με θκυό σιείλοι καμένα

    Αλλά μάλλον εκατάλαβες το! Γι' αυτό ρίχνεις τζιαι εσύ τζιαι οι όμοιοι σου προκαταβολικά τζιαι απρόκλητα το δηλητήριο σας.

    Ατε να τελειώνουμε να πάτε τζιαι εσείς στα αζήτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lexi,

    Έχεις μεγάλο λάθος. Η ΕΔΕΚ είπε ΟΧΙ πριν το ΑΚΕΛ πει ΟΧΙ.

    Επιπλέον να πούμε κάτι για να λυθεί η παρεξήγηση: οι ΠΑΣΟΚοι ασκούσαν πιέσεις στο Γιαννάκη. Αφόρητες πιέσεις για να πει ΝΑΙ.

    Τελικά τους γύρισε την πλάτη και πιστός στην ιστορία της ΕΔΕΚ είπε ΟΧΙ.

    Προβοκάτσιες κομμένες. Κρίμα, γιατί σε είχα για πιο σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είδαμε την σοβαρότητά σου τζε την κατάχρηση του εμβλήματος της ΕΔΕΚ ωσάν να εν ....χαρτο, στην υπεράσπισή σου στο ότι πκιό ΑΙΣΧΡΟ εφκήκεν στην μπλοκόσφαιρα.

    μνήμη Δώρου Λοίζου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε δειλέ τουρκομάνε Anef_Oriwn, γυρεύτου αλλού και μην κρύβεσαι πίσω από το όνομα του ήρωα Δώρου Λοΐζου. To Δώρο Λοΐζου τον σκότωσαν οι φασίστες ομοϊδεάτες σου.

    Και εκεί στο christofias-watch, τιμούν τη μνήμη του Δώρου. Και στην πράξη και με αφιερώματα.

    Ντροπή σου βρωμισμένε, που επικαλείσαι το όνομά του για να στηρίξεις τη νομιμοποίηση της κατοχής! Ούτε πράκτορας να ήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα θωρήτε τον όρομα. Εγίνηκε σας ψύχωση η μήπως μελάνι όπως του χταποδκιού για να σιεπάζει την αδυναμία σας να εμπλακείτε σε συζήτηση

    Είπα "ότι πκιό ΑΙΣΧΡΟ εφκήκεν στην μπλοκόσφαιρα" τζε αμέσως εκατάλαβες για πκιόν εμιλούσα χωρίς καν να χρειαστεί να το ονομάσουμε. Γιατί τζε εσύ το θεωρείς αισχρό? Όπως τα γραφόμενά σου?

    μνήμη Δώρου Λοίζου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουρκομάνε, το πιο αισχρό που βγήκε ποτέ στην μπλογκόσφαιρα, ήταν το site που υποστηρίζει τις απόψεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, τουτέστιν το δικό σου, το aneforiwn.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή