Κυριακή 16 Μαΐου 2010
Δρουσιώτης και ΑΚΕΛ: Πιο φασίστες και από τους φασίστες!
Εδώ, μέχρι και το ΕΛΑΜ καταδικάζει τη δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος. Όλα τα κόμματα, μέχρι και το ΕΛΑΜ.
Ποιοι εξαιρούνται; Το ΑΚΕΛ, ο Δρουσιώτης και τα κοπέλια του ΠΟΛΙΤΗ (εκτός του συναγωνιστή του Αντώνη που διαχώρισε τη θέση του).
Πιο ακροδεξιοί και από τους ακροδεξιούς.
Πιο φασίστες και από τους φασίστες.
Από τον Εμπροσθοφύλακα, αναδημοσιεύω:
Εμπροσθοφύλακας’
«ΑΚΕΛ-Δρουσιώτης χειρότεροι και από την Ακροδεξιά»
16 Μαΐου 2010
Συντακτική Ομάδα*
Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ, ακροδεξιού σχηματισμού στην Κύπρο, για την υπόθεση του ‘Χριστόφιας-Watch’, όπου σε χουντικού τύπου «έφοδο» στις 6:30 το πρωί της 6ης Μαΐου 2010, αστυνομικοί εισήλθαν στην οικία του νεαρού πατέρα και δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, όπου κατέσχεσαν τους υπολογιστές αυτού και της συζύγου του και τον κάλεσαν για ανάκριση στο Αρχηγείο.
Το ΕΛΑΜ συνεργάζεται με αντίστοιχες οργανώσεις και κόμματα στην Ευρώπη όπως την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, το νεοναζιστικό NPD στη Γερμανία, την La Falange στην Ισπανία και άλλες. Το ΕΛΑΜ, λοιπόν, είχε έρθει σε σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με το ‘Χριστόφιας-Watch’ στο παρελθόν, με το ιστολόγιο να μιλά για «μια φωνή και μια κραυγή» της Χρυσής Αυγής με την ‘Χαραυγή’ όσον αφορά το Βάσο Λυσσαρίδη και το Δημοψήφισμα για το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν ['Χριστόφιας-Watch' 14/05/2009]. Το ιστολόγιο είχε επίσης αποκαλέσει το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ «συμβιωτικούς οργανισμούς» και ισχυριζόταν πως υπάρχει ιδεολογική «αλληλοπριμοδότηση» των δύο και σύμπνοια σε πολλές από τις απόψεις τους, ενώ άφηνε σοβαρές υπόνοιες για δήθεν σχέσεις της ΚΥΠ με τους «ταγματάρχες» του ΕΛΑΜ με απώτερο σκοπό την προβοκάτσια ['Χριστόφιας-Watch' 10/10/2009].
Το κατά πόσο τα πιο πάνω αληθεύουν είναι αντικείμενο έρευνας. Προς τιμήν του όμως, το ΕΛΑΜ, παρά το γεγονός πως ήρθε σε κάθετη πολιτική αντιπαράθεση με το ‘Χριστόφιας-Watch’ στο παρελθόν, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την φασιστική προσπάθεια φίμωσης του ιστολογίου και κάκισε την σύλληψη του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος.
Το ΕΛΑΜ δεν κρύβει τις απόψεις του. Παλαιότερα μίλησε για την ανάγκη ενός «εθνικού ολοκληρωτικού καθεστώτος» [ΕΛΑΜ, Πράσινη Πτέρυγα 24/08/2009], ενώ πιο πρόσφατα υπερασπίστηκε την ναζιστική Γερμανία [ΕΛΑΜ 09/05/2010]. Από την άλλη, έχει πάμπολλες φορές υπερασπιστεί την ΕΟΚΑ-Β’ και τον, διαβρωμένο από την Χούντα, «αγώνα» της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ['Σημερινή' 03/01/2009, ΕΛΑΜ 16/07/2009, 02/04/2010 ].
Ξεκάθαρα λοιπόν, το ακροδεξιό ΕΛΑΜ τάσσεται κατά του υφιστάμενου δημοκρατικού, πολιτειακού συστήματος. Ακόμα και το ΕΛΑΜ όμως, παρά τις αντιδημοκρατικές απόψεις του, έχει τον πολιτικό πραγματισμό να αντιληφθεί και σεβαστεί το γεγονός πως δρα σε πλαίσια Δημοκρατίας και έτσι να «δηλώσει επισήμως την ειλικρινή συμπαράσταση του στις διώξεις» και να «καταδικάσει απερίφραστα οιανδήποτε απόπειρα φίμωσης ατόμων/συνόλων τα οποία εκφράζουν μη-αρεστές προς την πολιτική της Κυβερνήσεως απόψεις» [ΕΛΑΜ, Δελτίο Τύπου 08/05/2010].
Αυτό τον στοιχειώδη πολιτικό πραγματισμό που επέδειξε το ΕΛΑΜ, δεν φαίνεται να τον επιδεικνύει και το ΑΚΕΛ, το οποίο αποτελεί τον μόνο άλλο πολιτικό οργανισμό εκτός της Ακροδεξιάς που επιζητεί, μακροπρόθεσμα, την κατάλυση του κυπριακού αστικού κράτους και την αντικατάσταση του από την “δικτατορία του προλεταριάτου” στην πιο διαστρεβλωμένη της μορφή.
Το ΑΚΕΛ, στα πλαίσια μιας δικής του αλλοπρόσαλλης προσέγγισης του μαρξισμού-λενινισμού, και για να πετύχει την διάλυση του αστικού κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει για φλάμπουρο τη ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Προς τούτο έχει συμμαχήσει στενά, από την μια, με τον βρετανικό Ιμπεραλισμό, με πρωτοσέλιδα άρθρα του Πρωθυπουργού της Βρετανίας στην κομματική εφημερίδα ‘Χαραυγή’ [20/11/2009] και εμμονή, μαζί με την Δεξιά, στην ύπαρξη Βρετανικών Βάσεων ['Αλήθεια' 11/11/2009], και από την άλλη προάγει φανατικά και συντηρεί την μνήμη του αιμοσταγούς Σταλινισμού, με πιο πρόσφατη περίπτωση την υπεράσπιση της μεγάλης σφαγής των Πολωνών αιχμαλώτων από τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ στο Κατύν ['Χαραυγή' 15/04/2010].
Υπερασπιζόμενος την απολυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, σε σχέση με την «έφοδο» κατά της ελευθερίας του λόγου και του ‘Χριστόφιας-Watch’, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε: «Οι ύβρεις και οι απειλές κατά της ζωής ανθρώπων επειδή διαφωνούν με τις πολιτικές σου θέσεις αποτελεί χείριστη μορφή φασισμού και ακροδεξιάς συμπεριφοράς. Σίγουρα δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία» ['Χαραυγή' 08/05/2010].
Πέραν από το ΕΛΑΜ όμως, βλέπουμε πως και ο άλλος επίσημος φορέας της παλαιότερης Ακροδεξιάς της ΕΟΚΑ-Β’, διά στόματος Νίκου Αναστασιάδη, τάχθηκε κατά της λογοκρισίας και είπε πως «το δικαίωμα έκφρασης του κάθε πολίτη πρέπει να περιορίζεται στο βαθμό που δεν επηρεάζει τα δικαιώματα του άλλου πολίτη. Αυτός είναι βασικός κανόνας της Δημοκρατίας» ['ΚΥΠΕ' 07/05/2010]. Συνεπώς, μπορεί να μιλάει ο Σταύρος Ευαγόρου για «μορφές φασισμού και ακροδεξιάς συμπεριφοράς», όταν όμως σχηματισμοί όπως το ΕΛΑΜ και ο ΔΗΣΥ καταδικάζουν τις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης Χριστόφια, τότε το ΑΚΕΛ μένει μόνο του να τις υπερασπίζεται!
Τι σημαίνει αυτό; Πως, με αφορμή την περίεργη καταγγελία του θλιβερού «ερευνητή των 6 ωρών» Μακάριου Δρουσιώτη, το ΑΚΕΛ, ο Μιχάλης Παπαπέτρου των ΕΔΗ και οι εφημερίδες ‘Χαραυγή’ και ‘Πολίτης’, απέμειναν οι μόνες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που υπερασπίζονται τις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης Χριστόφια, την στιγμή που η ίδια η Ακροδεξιά τις καταδικάζει! Τα πράγματα θα ήταν ένα απολαυστικό ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι η τρομακτική αλήθεια. Από την στιγμή που το ΕΛΑΜ καταδικάζει ξεκάθαρα τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της πνευματικής τρομοκρατίας, των συλλήψεων, και της φίμωσης της αντίθετης άποψης, το κυβερνών ΑΚΕΛ απέμεινε να είναι το μοναδικό πλέον κόμμα που τις υπερασπίζεται!
* Αν ο κ. Δρουσιώτης νιώθει πως θίγεται από την πιο πάνω σατιρική γελοιογραφία μας, ή θεωρεί πως αποτελεί κάποιας μορφής λίβελλο, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας το πει, χωρίς να χρειαστεί να μας στείλει πρωινιάτικα την Αστυνομία Κύπρου ή τον κ. Μιχάλη Παπαπέτρου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου