Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Απαντώντας στην ακελο-ιαβερική προπαγάνδα!

Έλαβα κάποιο σχόλιο από το γνωστό Μιχάλη Μιχαήλ στο προηγούμενο post μου.

Απαντώ εφ' όλης της ύλης και του θέτω τα δικά μου ερωτήματα και περιμένω την απάντησή του.


Να πω αρχικά ότι καλώς το Μιχάλη Μιχαήλ, που βγήκε από τη ναφθαλίνη.

Καιρός ήταν να επανέλθεις στο διαδίκτυο, από το οποίο εξαφανίστηκες σχεδόν, μετά που σε έπιασα στα πράσα να λες ψέματα εις βάρος του Βάσου Λυσσαρίδη.

Απαντώ στα ερωτήματά σου:

Το ΑΚΕΛ πριν από το πραξικόπημα δεν δέχθηκε επιθέσεις από την ΕΟΚΑ Β’;

1. Δέχθηκε επιθέσεις το ΑΚΕΛ από την ΕΟΚΑ Β. Όμως, με εξαίρεση τα γεγονότα της Λάρνακας, η ηγεσία του δεν αντιστάθηκε κατά το πραξικόπημα. Συντάχθηκε με αυτό μέχρι την επιστροφή του Μακαρίου.

Γράφεις για όψιμο αντιγριβισμό του ΑΚΕΛ. Αυτό δεν αντιφάσκει με το ότι η ΕΔΕΚ (κατακρίβια Β. Λυσσαρίδης) συντάχθηκε με τον Γρίβα το 55-59 ενώ το ΑΚΕΛ ήταν εναντίον του Γρίβα;
Έστω κι έτσι, ποιος έγινε όψιμα αντιγριβικός το ΑΚΕΛ ή ο Λυσσαρίδης και αργότερα η ΕΔΕΚ;
Το ΑΚΕΛ πλήρωσε με αίμα την αντίθεση του στον Γρίβα από την περίοδο της ΕΟΚΑ.
Για ποιον όψιμο αντιγριβισμό το κατηγορείς;


2. Ο Λυσσαρίδης συντάχθηκε με το Γρίβα το 55, στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας, αγώνα από τον οποίον κάποιοι (ως συνήθως απουσίαζαν). To ΑΚΕΛ θυμήθηκε Γριβα και μεταπραξικόπημα για να παίρνει ψήφους.

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το γλυκό καρυδάκι. Μπορείς να μας πεις συγκεκριμένα τι ακριβώς έγινε, πότε έγινε και ποιος ανάφερε για πρώτη φορά αυτή την ιστορία;

3. Στο Καϊμακλί αν δεν λανθάνομαι, όπου την Αντίσταση την έκανε η ΕΔΕΚ αντί το ΑΚΕΛ. Σκέψου, μέσα στην μικρή Μόσχα! Πρωταγωνιστής στο γλυκοκέρασμα ήταν ο τότε οργανωτικός της ΠΕΟ. Αυτά δημοσιεύθηκαν όταν δοκιμάσατε μετά, πολύ εκ των υστέρων να καπηλευτείτε την Αντίσταση παρουσιάζοντας ΕΔΕΚίτες ως δικούς σας (ήταν γραμμένα στον τύπο της εποχής κατά το 1976). Νομίζω επίσης ότι το γλυκό καρυδάκι το επικαλέστηκε και ο μ. ο Σπύρος Κυπριανού το 1996 στις βουλευτικές εναντίον σας.
Αναφέρεσαι σε υποκριτική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ έναντι του Δώρου Χριστοδουλίδη που οδήγησε την αντίσταση στη Λάρνακα.
Ποια ήταν η συμπεριφορά της ΕΔΕΚ έναντι του Τάκη Χατζηδημητρίου (και όχι μόνο) που ηγήθηκε της αντιχουντικής εκστρατείας στην Κύπρο;
Μήπως ήταν κι αυτή υποκριτική;


4. Ο Χδημητρίου έφυγε από μόνος του από την ΕΔΕΚ, όταν δεν εκλέγηκε Πρόεδρός της σε εσωκομματική διαδικασία. Μετά τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και υπέρ ενός άλλου ψηφοδελτίου σε εκλογές. Βεβαίως είχε αντισταθεί στη Χούντα και στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Αυτός όμως από μόνος του διάλεξε σήμερα, να συντάσσεται με τα αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα και να αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία "μίζερο νότο". Πολύ ατυχής μέχρι και υβριστική η σύγκριση του αγωνιστή Δ.Χριστοδουλίδη με τον προσχωρήσαντα στις τάξεις των συμμάχων των εχθρών της Κύπρου Τ.Χδημητρίου.

"Ο Άνευ Ορίων σε κάλεσε πολλές φορές να παρουσιάσεις έστω και ένα δημοσίευμα της Χαραυγής που αποκαλούσε τον Κληρίδη πρόεδρο μετά το πραξικόπημα. Μπορείς να το κάνεις;"

5.  Απαντώ, αλλά προτού απαντήσω, μου κάνει εντύπωση που δε λες μεταπραξικόπημα και λες απλά "μετά το πραξικόπημα". Υπήρξε για σένα μεταπραξικόπημα, ναι ή όχι;

Ναι μπορώ και θα το κάνω. Έχω ήδη αποστείλει υλικό στα παιδιά του Christofias-Watch, γιατί έχουν πολλή αναγνωσιμότητα εκεί και θα το δεί όλος ο κόσμος. Παράξενο που εσύ ως "ερευνητής" που δηλώνεις, δεν το γνωρίζεις. Ή μήπως το γνωρίζεις κι αυτό και προσπαθείς να παραπλανήσεις, όπως τότε που μας έλεγες ψέματα σε μια συζήτηση που είχα μαζί σου στα σχόλια του Christofias-Watch (και από τότε πήρες τα μπογαλάκια σου, έβαλες την ουρά στα σκέλια και εξαφανίστηκες).

6.
Άλλη ομοσπονδία πρότεινε ο Κίσιγκερ και δέχεστε εσείς και άλλη δεχόταν ο Τάσσος και ο Μακάριος. Δε δέχονταν πλειοψηφία πληθυσμού και γης για την τουρκική πλευρά.Εσείς έχετε αυτοσκοπό την διζωνική ομοσπονδία και όχι το περιεχόμενο της λύσης. Είδαμε και τις προτάσεις σας για το περιουσιακό αλλά και την υποστήριξή σας στη βάση του Σχεδίου Ανάν και των Ιδεών Γκάλι που το επιβεβαιώνουν.
"Υιοθετείς τις θέσεις των ΕΟΚΑΒητατζήδων για το ότι ο Γρίβας δεν ζούσε το 74 άρα είναι αθώος του κρίματος για το πραξικόπημα. Φαίνεται ότι δεν άκουσες ποτέ τον Β. Λυσσαρίδη ή άλλα στελέχη της ΕΔΕΚ να μιλούν περί τούτου.Αλλά ποιού οι άνθρωποι δολοφόνησαν τον Φωτίου αγαπητέ μου ΕΔΕΚίτη;"

7. Υιοθετώ τη θέση, όχι των εοκαβητατζήδων, αλλά των σύγχρονων πολιτών που δε δέχονται τον τεχνητό διχασμό που επιβάλλει το ΑΚΕΛ, ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να φταίξει για κάτι στο οποίο δε συμμετείχε. Στα όσα δολοφονικά και αντιδημοκρατικά έκανε ο Γρίβας και η ΕΟΚΑ Β, θα πάρω θέση, για ιστορικούς βέβαια σκοπούς και όχι για να παράγω πολιτική για το σήμερα, όπως κάνετε εσείς για να παίρνετε ψήφους. Εσείς όμως δαιμονοποιείτε το Γρίβα, το γιο του Σαμψών και οποιονδήποτε εύκολο στόχο, ενώ την ίδια στιγμή κάνετε νταραβέρια με το γιο του Σωκράτη του Ηλιάδη και ενώ στο πραξικόπημα κερνούσατε γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες.

"Μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις ένα κατάλογο με τα θύματα της ΕΔΕΚ στο πραξικόπημα και πριν από αυτό; Αν το κάνεις αυτό θα παραθέσω κι εγώ κατάλογο από θύματα του ΑΚΕΛ."

8.  Βεβαίως έχετε νεκρούς κι εσείς. Και πολλούς μάλιστα. Δε χρειάζομαι καταλόγους για να το παραδεχτώ. Άτομα που θυσιάζονταν την ίδια ώρα που η ηγεσία σας συνέπλεε με το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα. Η δική μας η ηγεσία ήταν παρούσα στον αγώνα για τη δημοκρατία. Από το 1967 και μετά, σε συνεχές επίπεδο. Ειδικά κατά το μεταπραξικόπημα, στη σύσκεψη του PIO όταν εσείς συμπλέατε με τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη, για να δεχθούμε τις τουρκικές απαιτήσεις (ευτυχώς ο Γιατρός σας εμπόδισε) και όταν παρολίγον να δολοφονηθεί ο Γιατρος σε απόπειρα εναντίον του.

Θα ήθελα όμως κι εσύ να μου απαντήσεις σε κάποια ζητήματα, για τα οποία ζητώ απαντήσεις από τους ομοϊδεάτες σου και δε λαμβάνω τόσο καιρό.

1. Θεωρείς σωστή την υβριστική συμπεριφορά σας εναντίον του Δώρου Χριστοδουλίδη;
2. Ο Δ. Χριστόφιας που ήταν κατά το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα;
3. Έλεγε ή όχι η Χαραυγή τον Κληρίδη Πρόεδρο;
4. Υποστήριξε το ΑΚΕΛ τη μη επιστροφή του Μακαρίου στην Κύπρο σε κατ' ιδίαν συνάντησή τους;
5. Ταξίδευαν τέλη του 74 για Λονδίνο μέσω βάσεων οι Φάντης-Εζεκίας, δοκιμάζοντας digestive και blue curacao στη first class του αεροπλάνου, το οποίο τους μετέφερε στο Λονδίνο για να πείσουν το Μακάριο να μην έρθει πίσω στην Κύπρο και να δεχθεί τη διζωνική;
6. Ήταν ντενκτασικής-κισιγκερικής έμπνευσης η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία;
7. Δέχεσαι τη μη επιστροφή των προσφύγων που προωθεί σήμερα ο Δ.Χριστόφιας;
8. Δέχεσαι ότι οι έποικοι έχουν προτεραιότητα έναντι των νόμιμων ιδιοκτητών με τα κριτήρια στις προτάσεις Χριστόφια;
9. Θεωρείς ότι αυτό που προωθεί σήμερα ο κ. Χριστόφιας είναι "δίκαιη λύση";
10. Πως συμβαδίζει η "δίκαιη κοινωνία" με τα ιδιωτικά jet, τις καινούριες και αχρείαστες τεθωρακισμένες λιμουζίνες, τα κουτσοδούλεια του Μιλτιάδη στην οικία του κ. Χριστόφια και με το βολεμένο γαμπρό του στη θέση συμβούλου;
11. Πιστεύεις κι εσύ ότι η Ελλάδα έκανε εισβολή στην Κύπρο και ότι με τους Σύριους είμαστε πιο κοντά από ότι με τους Έλληνες, όπως είπε ο Πρόεδρος;
12. Θεωρείς κι εσύ ότι γίναμε ρεζίλι στο Brookings με τις γκάφες του Προέδρου και τα κακά αγγλικά του;
13. Είσαι εσύ ή είναι κάποιος άλλος στην "Γνώμη" που γράφει τις βλακείες για συμφωνίες Αναστασιάδη-Αρχιεπισκόπου για την Προεδρία με αντάλλαγμα την επιβολή Αβέρωφ στην ηγεσία του ΔΗΣΥ ή τα περί πραξικοπήματος του Κολοκασίδη μέσα στο ΔΗΚΟ ή τα περί συμφωνίας Συλλούρη-Λυσσαρίδη να βάλουν το Λιλλήκα ή τα άλλα κουφά που διαβάζουμε κάθε εβδομάδα; Τώρα μας το παίζεις και έγκυρος αναλυτής;
14. Δεν είσαι εσύ που σε έπιασα στα πράσα να λες ψέματα ότι ο Λυσσαρίδης δεχόταν τις συμφωνίες Γ'Βιέννης;
15. Συναίνεσε το ΑΚΕΛ, ναι ή ου στον "κλάδο ελαίας" στους πραξικοπηματίες; Γιατί τα θυμήθηκε τότε μετά τα περι πραξικοπήματος, αν δεν ήταν για να παίρνει ψήφους και να δαιμονοποιεί αντιπάλους;
16. Εκείνα που μας λέγατε ότι ο Τάσσος είχε συναντήσεις με την ΕΟΚΑ Β, θα τα τεκμηριώσετε ποτέ;
17. Έχουμε καταντήσει ναι ή όχι τσογλάνια του διεθνούς ιμπεριαλισμού, όταν συμφωνήσαμε χωρίς αντάλλαγμα με τους Βρεττανούς, μέσω Δ.Χριστόφια ότι μέχρι τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα υπάρχουν βάσεις στην Κύπρο;
18. Πως σχολιάζεις τα έγγραφα Ντάουνερ; Συμφωνείς με τον ενταφιασμό της συζήτησης του θέματος; 

Αναμένω κι εγώ τις απαντήσεις σου.Ελπίζω ότι θα έχεις την ευθιξία να απαντήσεις.

29 σχόλια:

  1. Ξεκινάς αρνητικά και πικκαρισμένα αλλά προς το παρόν δεν θα σε ακολουθήσω.

    Θα σου πω απλώς ότι ποτέ δεν μπήκα στη ναφθαλίνη. Είμαι εδώ, μιλώ και γράφω. Μόνο που αποφάσισα ότι όταν αποπειρώμαι να κάνω διάλογο και δεν βρίσκω ανταπόκριση να σταματώ.
    Άλλωστε το ιστολόγιο μου είναι εκεί και κάνω αναρτήσεις κάθε βδομάδα αλλά κανένας από σας δεν τολμά να καταθέσει έστω και μία θέση. Μόνο άρνηση και αερολογίες.

    ***

    Έρχομαι τώρα στο προκείμενο.

    Θα σχολιάσω και θα απαντήσω μόνο τα ερωτήματα που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και δεν θα πάω σε άλλα που προσπαθείς να με παρασύρεις. Αυτά μπορούν να σχολιαστούν ξεχωριστά άλλη φορά.

    1. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι το ΑΚΕΛ δέχθηκε επιθέσεις από την ΕΟΚΑ Β’. Μέχρι τώρα άλλα λέγατε ή άλλη εικόνα προσπαθούσατε να δημιουργήσετε, πλήρως λανθασμένη.
    Λανθασμένα και παραπλανητικά λες ότι εκτός από τα γεγονότα της Λάρνακας η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν αντιστάθηκε στο πραξικόπημα. Πρώτα πρώρα τότε ο Δ. Χριστοδουλίδης (στον οποίο παραπέμπει το σκεπτικό σου) δεν ήταν μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.
    Σε παραπέμπω όμως στο βιβλίο που εξέδωσε το ΑΚΕΛ πριν από πολλά χρόνια με τις μαρτυρίες εκατοντάδων ΑΚΕΛιστών που πολέμησαν το πραξικόπημα.
    Σε παραπέμπω επίσης στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που δημοσιεύθηκε στις 16.7.1974 που καλούσε σε αντίσταση.
    Αλλά αφού θέτεις συνέχεια θέμα ηγεσίας, μπορείς να μου πεις κάποια ηγεσία από τα τότε κόμματα που αντιστάθηκε Η ΙΔΙΑ στο πραξικόπημα;
    Μπορείς να μου πεις πού ήταν ο Β. Λυσσαρίδης εκείνες τις μέρες και ποια αντίσταση έκανε; (ακόμα και μετά την εισβολή;)

    2. Επαναλαμβάνω το ερώτημα διότι δεν απαντήθηκε. Πώς είναι δυνατόν το ΑΚΕΛ να θυμήθηκε τον Γρίβα και το μεταπραξικόπημα για να παίρνει ψήφους όταν αντιτάχθηκε σε αυτόν από το 1955-59;
    Και πώς είναι δυνατόν να δέχεται επιθέσεις το ΑΚΕΛ από τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β’ και να μας λες ότι δεν ήταν εναντίον του; Δεν είναι ολίγον τι αντιφατικό αυτό;
    Την ίδια ώρα όμως ο Β. Λυσσαρίδης ήταν συνταγμένος μαζί του αλλά θυμήθηκε από το 1971 και μετά να ταχθεί εναντίον του;
    (Για την «ως συνήθως» απουσία του ΑΚΕΛ από τον αγώνα απελευθέρωσης μπορούμε να το συζητήσουμε συγκεκριμένα σε άλλη ανάρτηση. Αν θέλεις ιδού η Ρόδος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3. Για το γλυκό καρυδάκι: Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν εκφράσεις του τύπου «αν δεν λανθάνομαι». Πρέπει να μιλάς συγκεκριμένα. Εγώ ξέρω και ονόματα και γεγονότα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα. Αναμένω λοιπόν την πλήρη αναφορά σου και όχι στο περίπου.
    Απλώς θα σου πω ότι η συγκεκριμένη κουβέντα διαψεύστηκε επίσημα και από το ΑΚΕΛ και από το στέλεχος της ΠΕΟ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση.
    Το ότι επικαλούνται κάτι κάποιοι δεν αποτελεί απόδειξη αληθείας.

    4. Η διαφορά Δ. Χριστοδουλίδη και ΑΚΕΛ δεν έχει ιδεολογικά κίνητρα αλλά πολιτικές θέσεις. Αιτία της εκδήλωσης της διαμάχης ήταν τα οικονομικά για τα οποία όπως ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ και παραδέχθηκε και ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε.
    Γιατί όμως αποκρύβεις ότι για τον ίδιο λόγο υπέστησαν κυρώσεις και άλλοι πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ που καμία σχέση μπορεί να είχαν με το Όχι;

    Όσον αφορά τον Τ. Χατζηδημητρίου το ότι αντιστάθηκε στη χούντα δεν σε εμποδίζει να κάνεις υβριστικές επιθέσεις εναντίον του λόγω της στάσης του στο δημοψήφισμα που εσύ μπορείς να δίνεις οποιαδήποτε ερμηνεία θέλεις που δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Αυτό δεν είναι υποκριτικό;
    Αλλά τι έχεις να πεις για τη διαγραφή εν μία νυκτί της λεγόμενης Αριστερής Πτέρυγας από την ΕΔΕΚ; Έφυγε κι αυτή μόνη της;

    5. Για το ότι η Χαραυγή αποκαλούσε τον Κληρίδη πρόεδρο θα αναμένω να δω τις σχετικές αναφορές εφόσον τις δημοσιεύσεις. Όσον αφορά την παρατήρηση σου εγώ δεν παίζω με τις λέξεις αλλά προτιμώ να μένω στην ουσία.
    Σημειώνω ότι ο Ε. Παπαϊωάννου σε διάσκεψη τύπου (28.8.74) είπε ότι ο Γλ. Κληρίδης είναι προεδρεύων και όχι πρόεδρος.
    Επίσης την ανάληψη της εξουσίας από τον Κληρίδη θεώρησαν ως πράξη ηρωική και ο Τ. Παπαδόπουλος καθώς και όλα τα κόμματα πλην της ΕΔΕΚ.
    Συνέπλεε και ο Τ. Παπαδόπουλος με το μεταπραξικόπημα;
    Όλοι τους μάλιστα τάσσονταν υπέρ της επιστροφής του Μακαρίου.

    Τα περί ψεμάτων θα τα παρακάμψω διότι δεν θέλω να μπω σε μια παλιά συζήτηση που την έχεις διαστρεβλώσει.

    6. Το να λες ότι άλλη ομοσπονδία πρότεινε ο Κίσινγκερ και άλλη αποδέχονταν ο Τάσσος και ο Μακάριος δεν λέει απολύτως τίποτε. Αποδείξεις έχεις;
    Στο μπλογκ μου έχω βίντεο με τον Μακάριο που λέει ο ίδιος τι αποδέχθηκε και δεν χρειάζεται καμία παρερμηνεία.
    Περιμένω λοιπόν κι εδώ τεκμηρίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7. Δηλαδή όταν ο Λυσσαρίδης αναφέρεται στον Γρίβα και στο ρόλο του στην καταστροφή της Κύπρου δεν είναι σύγχρονος πολιτικός;
    Αναμένω κι εδώ τη θέση που θα πάρεις και θα σχολιάσω.
    Ωστόσο επαναλαμβάνω ότι η θέση σου ότι ήταν νεκρός άρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το 1974 δεν παύει να είναι θέση των πραξικοπηματιών και μεταπραξικοπηματιών με τους οποίους συντάσσεσαι πλήρως δίνοντας – όπως κι αυτοί – συγχωροχάρτι στον Γρίβα.
    Και διαπιστώνω ότι συνεχώς αποφεύγεις να αναφερθείς σε ευθύνες του Γρίβα. Γιατί άραγε;
    Διαπιστώνω επίσης ότι σιγά σιγά μετατρέπεσαι και σε απολογητή και υπερασπιστή του Σαμψών. Και εις ανώτερα.
    Αναμένω να διευκρινήσεις τα περί υιού του Σωκράτη Ηλιάδη. Δεν έχω κάτι υπόψη μου.

    Είναι περίεργη η θέση σας όταν μιλάτε εσείς για το παρελθόν το κάνετε για ιστορικούς λόγους αλλά όταν το κάνουν άλλοι παρελθοντολογούν ή το κάνουν για να παράγουν πολιτική. Πολύ περίεργη.
    Δηλαδή μόνο εσείς δικαιούστε να κάνετε ιστορικές αναφορές;

    8. Χαίρομαι ξανά που αναγκάζεσαι να παραδεχτείς ότι έχει και το ΑΚΕΛ θύματα. Όσον αφορά την δήθεν σύμπλευση του ΑΚΕΛ με το μεταπραξικόπημα θα ήταν καλό να διερωτηθείς τι ρόλο έπαιζε θεσμικά τότε ο Κληρίδης και αν είχε την υποστήριξη του Μακαρίου.
    Επίσης επαναλαμβάνω αν ο Τ. Παπαδόπουλος που στήριξε τότε τον Κληρίδη συνέπλεε κι αυτός με το μεταπραξικόπημα.

    Αλήθεια, με βάση τις «λογικές» σου δεν θεωρείς ύποπτο ότι ο Μακάριος διέφυγε με τη βοήθεια των Βρετανών το 1974; Αυτό λένε πάντως κάποιοι φίλοι σου.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα σου θεωρώ ότι κάποια έχουν απαντηθεί ενώ τα άλλα δεν εμπίπτουν στην παρούσα συζήτηση γι’ αυτό και δεν θα τα σχολιάσω.
    Ας ξεμπερδέψουμε πρώτα με αυτά και μετά συζητούμε και τα υπόλοιπα.

    Θα σημειώσω μόνο ότι όταν έγραψα άρθρα στο μπλογκ μου για το περιουσιακό και τις προτάσεις Χριστόφια, βασισμένα σε συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα, δεν είχες το θάρρος να γράψεις έστω και ένα «ι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περί "καλών καραβοκύρηδων"

    Τάσσoς Παπαδόπoυλoς, πρoεδρεύωv της Βoυλής, Ομιλία για τον Κληρίδη ως προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, 1.11.1975...

    "Ελέχθησαv πoλλά και συγκιvητικά διά τηv
    αvτιστασιακήv στάσιv μερικώv. Ημείς δεv θα ζητήσωμεv δάφvας διά αvτιστασιακόv αγώvα, oύτε και υπoτιμώμεv τo θάρoς ή τηv γεvvαιότητα oιoυδήπoτε.
    Οσoι επoλέμησαv τηv βίαv και τo πραξικόπημα δικαιoύvται vα σεμvύvωvται διά τov ηρωϊσμόv τωv.

    Υπάρχει όμως και έvα άλλo είδoς ηρωισμoύ, πέρα από τov ηρωϊσμό τoυ πoλεμιστoύ και της μάχης. Είvαι o ηρωισμός της ευθύvης. Είvαι τo θάρρoς της αvαλήψεως ευθύvης.

    Η γεvvαιότης, όταv όλα είvαι χάoς, όταv όλα βυθίζovται εις τo έρεβoς και τηv καταστρoφήv θα αvαλάβει o άoκvoς και ικαvός ηγέτης επί τωv ώμωv της ευθύvης και της επικρίσεως και vα oδηγήση τo σκάφoς εις τov λιμέvα της ειρήvης. Τότε απoδεικvύεται o άξιoς ηγέτης και o ικαvός oιακoστρόφoς. Τότε απoδεικvύovται αι ισχυραί ηγετικαί χείρες και oι ισχυρoί ώμoι θα φέρoυv τo βάρoς τoυ αγώvoς αλλά και τας ευθύvας άλλωv.

    Αυτόv τov ρόλo, κατά τη γvώμηv μας διεδραμάτισε o κ. Κληρίδης. Αυτή τηv υψιστηv υπηρεσίαv πρoσέφερεv εις τηv πατρίδα τoυ.

    Διά τoύτo θα oμιλήση η Iστoρία. Παρέλαβε χάoς και παρέδωσε
    κράτoς. Οι ώμoι τoυ απεδείχθησαv μέσα εις τηv υπερτάτηv δoκιμασίαv ισχυρoί και αι χείρες τoυ, χείρες ικαvoύ oιακoστρόφoυ, η δε εvτιμότης τoυ αvδρός κατέστη παρoιμιώδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο φίλε . Του τα έχωσες πολύ σωστα του αλήτη. Εξάλλου αυτό είναι φυσικό επακόλουθο αφού ως γνωστό οι Εδεκίτες είναι από όλους γνωστοί για την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την περηφάνια, το θάρρος και την λεβεντιά τους. Όπως επίσης και για την οξυδέρκεια, την διορατικότητα και το διαυγές τους πνεύμα που ως φυσικό επακόλουθο αυτών έχουν την ικανότητα της ουσιαστικής , επουσιώδης, τεκμηριωμένης, αντικειμενικής, εποικοδομητικής, εμπεριστατωμένης Ρητορικής μα που πάνω από όλα είναι ΔΙΚΑΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ΗΒ, ο σωστός τονισμός στο "μεταπραξικόπημα" είναι στο μέ, δηλ, μέταπραξικοπημα, σύμφωνα πάντα με τον "γιατρό" και από τα πρακτικά της βουλής...
    τα ΄χουμε πει και στο CW, διαφωνώ εντελώς με τις απόψεις σου αλλά και με την "θεοποίηση" του Λυσσαρίδη, αυτό κι αν είναι προσωπολατρία...
    Εδέκ δεν υπάρχει, ή μάλλον υπήρχε μέχρι που την αποψίλωσε εντελώς από και το τελευταίο αριστερό και διεθνιστικό απομεινάρι ο "μεγάλος ηγέτης"...
    Φίλε ΗΒ, το κόμμα που αγαπάς και στηρίζεις δεν είναι κόμμα, είναι η παρέα του "γιατρού" που ανέβηκε πλέον ολοφάνερα στο λεωφορείο της αντίδρασης και της πατριδοκαπηλίας.
    Χέρι-χέρι με τον ανεκδιήγητο αρχιεπίσκοπο, τες ξεπουπουλιασμένες ευρωκότες, τους ζάμπλουτους διχοτομιστές του ΔΗΚΟ και κάθε γριβικό (δήθεν ενωτικό) στοιχείο...
    Καλόν αγώνα φίλε μου, αλλά πάνω απ όλα ΤΙΜΙΟΝ ΑΓΩΝΑ. Μακριά από προβοκάτσιες, μακριά από ψευκιές τζιαι παραποθκιές...
    Τα περί καλού καραβοκύρη τα πετάσσει στον κάλαθο το άλλο σου ίνδαλμα από το 1975, ελπίζω να είσαι αρκετά νούσιμος να μεν τα ξαναχρησιμοποιήσεις...
    Σε χαιρετώ και σε ασπάζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασαν 5 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επεράσαν 7 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επεράσαν 7 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έκαμα λάθο στς μέρες. Διορθώνω:

    Επεράσαν 8 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδκιά, με τον ΒΙΑΖΕΤΕ τον Η.Β.! Δώστε του τον αέρα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επεράσαν 9 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην αρκήν επίστευκα ότι έκοψε σε κανένα αεροδρόμιο λόγω του ψύχους στην Αγγλία ο αγαπητός Η.Β....
    Αλλά ύστερα είδα τον να σχολιάζει στο CW κ να χρησιμοποιεί πάλε τούντα μυθεύματα...
    Είπεν μου να περιμένω!
    Ε, περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επεράσαν 10 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επεράσαν 12 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επεράσαν 13 μέρες και απάντηση δεν είδαμε ΕΔΕΚ Η.Β.

    Τι συμβαίνει; Μελετάς ακόμα; Ή επήγες διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επήαμεν στες 20 μέρες...
    Τουλάχιστον νέψε μας να δούμεν ότι είσαι οκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και πες μας ύστερα ότι θα θέλεις να ασχοληθούμε και με την απάντηση σου, αν ποτέ την δώσεις.

    Εκτός και παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα υγείας, κάτι το οποίο απεύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΔΕΚ Πάφου,υπάρχεις;Σε καλούν εναγωνίως να πεις για τον καλό καραβοκύρη του Τάσσου!Έπαθες λαρυγγίτιδα χρονιάρες μέρες;Α,πε μας και για τους εδεκίτες [που χέστηκαν κατά το πραξικόπμα!Εγώ ξέρω τουλάχιστον ένα που χέστηκε κατά τη σύλληψή του από τους πραξικοπηματίες στη Λάρνακα.Αφού κατά τη λογική σου,επειδή ο μ.Παντελής κέρασε γλυκό καρυδάκι σε πραξικοπηματίες σημαίνει πως όλο το ΑΚΕΛ κερνούσε καρυδάκι,τότε και από το ότι ένας εδεκίτης χέστηκε πρέπει να συμπεράνουμε πως όλη η ΕΔΕΚ χέστηκε.Είμαστε ή όχι στην ίδια λογική πορεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΔΕΚ Πάφου,μα το μπλογκ σου μετονομάστηκε σε "Σιωπούμε εδεκίτικα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΔΕΚ Πάφου,σου πέρασε η αλαλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σιωπούμε εδεκίτικα...καλό:-)
    Άτε, καλή χρονιά να έχουμε όλοι...
    Ελπίζω ο αγαπητός ΗΒ να χαίρει υγείας καθώς και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΔΕΚ Πάφου,υπάρχεις;Έλα να μας πεις για τις δηλώσεις για τον καλό καραβοκύρη(οιακοστρόφο)που έκανε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ...Τάσσος Παπαδόπουλος!Σε καρτερούμε να ...μιλήσεις εδεκίτικα,δηλαδή είτε κλάνοντας είτε σιωπώντας!Γελοίε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 36 μέρες σιωπούμεν εδεκίτικα...
    και το WC 2 βδομάδες ήδη με καζαμία (Α μέρος)...
    και ο "εμπροσθοφύλακας" αποκλειστικά με αναδημοσιεύσεις...
    Κάτι ψήνεται "εδεκίτικα" ή κάτι έκρουσε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έκρουσαν οι ασφάλειες της...χρηματοδότησης!Έχασαν ΤΟΥΤΟΙ τα λιλιά τζι εμείς...τη διασκέδαση!Αιωνία τους η μνήμη!Μας βοήθησαν αφάνταστα να αποκαλύψουμε όλη την ηλιθιότητα της κλίκας!Να 'ναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΙ ΕΣΕΝΑ,ΕΔΕΚ ΠΑΦΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΔΕΚ Πάφου,ζης;Θα είσαι υποψήφιος ή υποψόφιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. ΚΕΝΕΒΕΖΟΙ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΔΕΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ ΟΛΗ Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΙ ΣΥΝΑΡΠΑΤΖΙΑ ΕΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή