Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΠΟΥΝΙΟΥ!

 
Παραθέτω ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου μας, Γ. Ομήρου. Βάζω επίσης την σπουδαία φωτογραφία των συναγωνιστών του christofias-watch. 
 ΕΔΕΚ-ΛΑΟΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! 
 
Ομιλία Γιαννάκη Ομήρου στη σύνοδο της Κ.Ε. 8/2/10
 
Λευκωσία Ξενοδοχείο ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Η σημερινή σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής καλείται να προβεί σε μια συνολική αποτίμηση των εξελίξεων σε ότι αφορά το εθνικό μας θέμα.
Ιδιαίτερα καλείται να εκτιμήσει την πορεία των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται για 18 μήνες. Να διαπιστώσει κατά πόσον οι χειρισμοί της δικής μας πλευράς είναι ορθοί ή λανθασμένοι, κατά πόσον εγκυμονούνται κίνδυνοι από αυτούς τους χειρισμούς και από τις συνολικές εξελίξεις. Να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο και κατά πόσον αυτή συνεισέφερε στις προοπτικές μιας λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου.
Καλείται ακόμα η Κεντρική Επιτροπή ως το Ανώτατο Όργανο του Κινήματος μεταξύ δύο Συνεδρίων και ως το Όργανο που έλαβε την απόφαση στήριξης του Προέδρου Χριστόφια στο 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών να διαπιστώσει αν τηρούνται όσα ανελήφθησαν ως δεσμεύσεις επί του Εθνικού Θέματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Στα 40 χρόνια της ιστορίας της η ΕΔΕΚ απευθύνθηκε στον Κυπριακό λαό με τρόπο υπεύθυνο. Με ξεκάθαρες θέσεις. Με σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις. Στα 40 χρόνια της ιστορίας της, η ΕΔΕΚ λειτουργεί με ένα και μοναδικό κριτήριο. Το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας.
Βρεθήκαμε και βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία.
Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε πάντα στο λαό με ειλικρίνεια. Με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης απέναντι στο μέλλον του λαού και της πατρίδας.
Οι αποφάσεις μας ήταν και είναι πάντα βασισμένες στην εξυπηρέτηση του μέγιστου εθνικού στόχου για μια δημοκρατική λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Σε αυτό το πλαίσιο στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Προέδρου Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Με βάση συγκεκριμένες γραπτές δεσμεύσεις για τη λύση που επιδιώκουμε. Την προσπάθεια για αυτή τη λύση υπηρετούσε η συμμετοχή της ΕΔΕΚ στην Κυβέρνηση.
Σήμερα μπορούμε με σιγουριά να διαπιστώσουμε ότι οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν. Και ότι παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις, προσπάθειες και παραστάσεις για επανόρθωση πορείας, δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση.
Υπενθυμίζω τη θέση του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.  Υποδεικνύαμε ότι η έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων προϋπέθετε αποκρυσταλλωμένη και αδιαμφισβήτητη κοινή αντίληψη για τη μορφή της λύσης και στοιχειώδη γεφύρωση των χασμάτων. Έτσι όπως προέβλεπε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η συμφωνημένη επιστολή Γκαμπάρι. Για να έχει προοπτική επιτυχίας ο διάλογος. Για να υπάρχει βάσιμη ελπίδα να είναι καρποφόρες και αποδοτικές οι διαπραγματεύσεις. Διαφορετικά, είχαμε τονίσει, εγκυμονείται ο κίνδυνος αποτυχίας, προβολής από την Τουρκία και το ψευδοκράτος του αιτήματος για αναγνώριση του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα, αλλά και ισομερούς επίρριψης ευθυνών για το αδιέξοδο, από τους κακόπιστους τρίτους. Υπογραμμίζω ότι στην επιστολή που μας ενεχείρισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναλαμβανόταν ρητή δέσμευση για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.
Η δική μας άποψη ήταν ότι δεν υπήρχαν οι πιο πάνω αναγκαίες προϋποθέσεις και ότι δεν υπήρχε «αρκετό στέρεο έδαφος» για να ξεκινήσουν απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με προοπτική  επιτυχίας. Προτείναμε να συνεχιστεί η λειτουργία των Ομάδων Εργασίας για να γεφυρωθούν τα χάσματα επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού και μετά να αρχίσουν οι συνομιλίες.
Παρά τη δική μας διαφορετική άποψη, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να συμμετάσχει σε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις, θεωρήσαμε ότι ήταν πολιτικό και πατριωτικό μας χρέος να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να επιδιώξει λύση στη βάση αρχών όπως τις καθόρισε πριν και μετά τις Προεδρικές Εκλογές.
Βρισκόμαστε 18 μήνες μετά την έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων. Ποια είναι τα δεδομένα;
Τόσο από τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί από την Τουρκική πλευρά όσο και από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και της Τ/Κ ηγεσίας προκύπτει ότι υπάρχει επιμονή σε λύση δύο κρατών με μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, παραβίαση της δημοκρατικής αρχής με απαίτηση αριθμητικής ισότητας σε πλείστα όσο πολιτειακά όργανα, απαίτηση για ομοφωνία για λήψη αποφάσεων με παραγνώριση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, εμμονή σε διατήρηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων με μονομερές επεμβατικό δικαίωμα και σε μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, δηλαδή σε μόνιμες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στο εδαφικό και στο περιουσιακό οι τουρκικές θέσεις είναι εξοργιστικά προκλητικές και απαράδεκτες σε πλήρη σύγκρουση με τις πιο στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού.
Στο θέμα των εποίκων υπάρχει άρνηση ακόμα και να συζητηθεί ως ξεχωριστό κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι είναι δήθεν νόμιμοι πολίτες της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».
Υπενθυμίζω ότι κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων υποδείξαμε και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει την κατά προτεραιότητα συζήτηση των κεφαλαιώδους σημασίας πτυχών του Κυπριακού όπως είναι το περιουσιακό, το εδαφικό, το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, της αποχώρησης των στρατευμάτων και των εποίκων. Για να υποχρεωθεί η τουρκική πλευρά να τοποθετηθεί επί της ουσίας του Κυπριακού, να τεθεί προ των ευθυνών της και να της αποστερείται η δυνατότητα να εμφανίζεται ως δήθεν καλόπιστη, διαλλακτική ακόμα και επειγόμενη για λύση. Για να πάψει η τουρκική πλευρά, ενώ επιμένει σε αδιάλλακτες θέσεις επί αυτών των κορυφαίας σημασίας πτυχών του Κυπριακού, να προβάλλει κατ’ επίφασιν πρόοδο με τη σύγκλιση επί ήσσονος σημασίας θεμάτων.
Αντί τούτου επελέγη η ζημιογόνος τακτική της επί δεκαοκτάμηνον μονοπωλιακής συζήτησης του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και της κατανομής των εξουσιών. Ένα κεφάλαιο στο οποίο η τουρκική πλευρά έχει μόνο να πάρει, χωρίς να προβεί σε καμιά παραχώρηση στα ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού προβλήματος. Του τερματισμού της κατοχής, της αποχώρησης των στρατευμάτων, της αναγνώρισης του δικαιώματος της περιουσίας, της επιστροφής εδαφών, της απομάκρυνσης των εποίκων, της κατάργησης των αναχρονιστικών εγγυήσεων.
Για 18 μήνες ζητούμε επίμονα την αναδιαμόρφωση της στρατηγικής και της τακτικής μας στις διαπραγματεύσεις. Εις μάτην. Οι θέσεις, τα αιτήματα, οι παραστάσεις μας, οι δηλώσεις μας, τα έγγραφα που καταθέτουμε στο Εθνικό συμβούλιο αγνοούνται και περιφρονούνται.
Όμως στην περίοδο που επισκοπούμε υπήρξαν και παρεκκλίσεις και μονομερείς υποχωρήσεις που δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τη μελλοντική πορεία.
Στο ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου του 2008 περιλήφθηκε πρόνοια για «συνεταιρισμό δύο συνιστώντων κρατών». Υποδείξαμε την ανάγκη ανατροπής αυτής της διατύπωσης. Δεν είναι αρκετό να γίνεται προσπάθεια μη συμπερίληψης της σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Εκμεταλλευόμενος την αναφορά σε αυτό το ανακοινωθέν «σε συνεταιρισμό δύο συνιστώντων κρατών με πολιτική ισότητα» ο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ προβάλλει τη θέση – όπως αναφέρεται και στο έγγραφο «εκτίμηση για τις συνομιλίες στο θέμα της διακυβέρνησης» - για «νέο συνεταιρικό Κράτος» με προφανή παραπομπή σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε παρθενογένεση. Παρόμοια διατύπωση υπάρχει και στο πρόσφατα κατατεθέν  τουρκικό συνομοσπονδιακό έγγραφο. Περαιτέρω η χρήση του όρου «συνεταιρισμός» εμπεριέχει τον κίνδυνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας και ανωμαλίας, η τουρκική πλευρά να επιχειρήσει την εξασφάλιση διεθνούς νομικής αναγνώρισης για το «συνιστών Τ/Κ Κράτος» του συνεταιρισμού. 
Η αναφορά σε συνεταιρισμό στο κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου είναι μέγιστο σφάλμα γιατί αντιμάχεται το Δημόσιο και το διεθνές Δίκαιο, συγκρούεται με διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και υποκρύπτει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ενότητα του κράτους και του λαού.
Όμως στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις υπήρξαν αναιτιολόγητα και μονομερείς υποχωρήσεις τις οποίες ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ονόμασε γενναιόδωρες προσφορές. Αναμένοντας ματαίως «αντίδωρα» από την τουρκική πλευρά.
Είναι γνωστή η διαφωνία μας με τις δικές μας προτάσεις –μονομερείς παραχωρήσεις για εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων. Για τις οποίες ούτε ρωτηθήκαμε, ούτε δώσαμε οποιανδήποτε συγκατάθεση. Με τις οποίες διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή ζητώντας την απόσυρση τους.
Σε ότι αφορά το θέμα των εποίκων η συζήτηση για παραμονή οποιουδήποτε αριθμού στη βάση ανθρωπιστικών συμβάσεων πρέπει να έχει ως βασικές προϋποθέσεις:
Πρώτον, την αποδοχή εκ μέρους της τουρκικής πλευράς της συζήτησης του θέματος ως ειδικού κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις και
Δεύτερον, την παραδοχή ότι ο εποικισμός συνιστά έγκλημα πολέμου με βάση τη Σύμβαση της Γενεύης του 1949.
Σε ότι αφορά τη θέση για εκ περιτροπής Προεδρία, θέση μας είναι ότι παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή.
Υποδείξαμε κατ’ επανάληψιν ότι ένα Σύνταγμα που παραβιάζει αυτή την Αρχή, οδηγεί αργά ή γρήγορα κατά τρόπο νομοτελειακό στη σύγκρουση έννομης τάξης και ιστορίας. Όχι της ιστορίας που διαμορφώνει η  βία, η κατοχή και ο πόλεμος, αλλά αυτής που διαμορφώνεται κάτω από συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας.
Είναι κορυφαίας σημασίας το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης της όποιας συνταγματικής λύσης με βάση την αρχή της πλειοψηφίας ως πυρήνα του νοήματος της Δημοκρατίας. Είναι γεγονός ότι αυτή η Αρχή επιδέχεται προσαρμογές κάτω από ειδικές ιστορικές συνθήκες και η μειοψηφία προστατεύεται και με προνομιακές ακόμα ρυθμίσεις. Όταν όμως παραγνωριστεί πλήρως η αρχή της πλειοψηφίας, όταν υπάρχει σύγχυση μεταξύ ισοτιμίας και ισότητας, κάθε Συνταγματικό Κείμενο μοιραία θα είναι θνησιγενές.
Όταν μια μειοψηφία λόγω της βίας και του εκβιασμού των τετελεσμένων αξιώνει ρόλο ίσου πολιτειακού βάρους με την πλειοψηφία, το Σύνταγμα που θα αποτυπώσει αυτή την υποβάθμιση της ιστορικής πραγματικότητας, θα έχει και ημερομηνία λήξης.
Στη ρύθμιση για εκ περιτροπής προεδρία στη μελλοντική συνταγματική λύση του Κυπριακού, είναι προφανές ότι αγνοείται παντελώς η σχέση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ενώ περαιτέρω το κριτήριο της εθνοτικής καταγωγής θα διαιωνίζει και θα αναπαράγει τις διαχωριστικές τάσεις.
Και ένα Σύνταγμα που θα κατοχυρώσει αυτή την υποβάθμιση της ιστορικής πραγματικότητας θα έχει και ημερομηνία κατάλυσης του.
Θέση μας είναι ότι η σχετική επί του θέματος πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου του 1989 είναι και λειτουργική και δημοκρατική και διασφαλίζει και την κοινή πολιτική έκφραση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι στις επανειλημμένες μας εκκλήσεις για απόσυρση των απαράδεκτων μονομερών υποχωρήσεων, που απορρίπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως κατέδειξαν επανειλημμένες δημοσκοπήσεις, όχι μόνο δεν υπήρξε ανταπόκριση αλλά προβάλλονται αβάσιμες αιτιάσεις για δεσμεύσεις του παρελθόντος ή για διαφύλαξη της αξιοπιστίας της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς. Η πρόνοια για εκ περιτροπής προεδρία μη εκτελεστικού προέδρου υπήρχε στο Σχέδιο Ανάν. Αλλά το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού και θεωρείται έκτοτε, κατά την ιδίαν την πρόβλεψη του Σχεδίου, ως άκυρο και μηδέποτε υπάρξαν.
Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της παραμονής 50 χιλιάδων εποίκων.
Ούτε μπορεί να γίνεται επίκληση διαφύλαξης της αξιοπιστίας της Ε/Κ πλευράς όταν η Τουρκική πλευρά επανειλημμένα κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν έχει παραβιάσει συμφωνηθέντα με κορυφαίο παράδειγμα την ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983 καταπατώντας τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979.
Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία που δόθηκε με την πρόσφατη κατάθεση του τουρκικού συνομοσπονδιακού εγγράφου, απέστειλε επιστολή προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην οποία περιέλαβε την πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία. Κατά τρόπο που να θεωρείται κατοχυρωμένη για την τουρκική πλευρά και για τον ΟΗΕ η αντιδημοκρατική πρόνοια για την εκ περιτροπής προεδρία.
Και με αναφορά σε αυτή την επιστολή σε ευαίσθητες ισορροπίες που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και παραπομπή σε ατυχείς συγκρίσεις με πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν κατά τρόπο που να καθίσταται σημείο αναφοράς.
Η κατάθεση του τουρκικού συνομοσπονδιακού εγγράφου 18 ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες υποτίθεται ότι υπήρξε συμφωνημένη βάση ως προς τη μορφή της λύσης, επιβεβαίωσε την ορθότητα της θέσης που εξ αρχής είχαμε καταθέσει για την ανάγκη σαφούς και μη  επιδεχόμενου αμφισβήτησης πλαισίου λύσης και γεφύρωσης των χασμάτων επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού. Έτσι όπως ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η επιστολή Γκαμπάρι.
Το τουρκικό έγγραφο απροκάλυπτα υιοθετεί συνομοσπονδιακές θέσεις με απαίτηση διχοτόμησης όλων των βασικών λειτουργιών του Κράτους, απόδοση διεθνούς νομικής προσωπικότητας στις περιφέρεις με δικαίωμα συνομολόγησης διεθνών συνθηκών, βέτο σε όλες τις αποφάσεις Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας, αναδρομική νομιμοποίηση όλων των πράξεων νομοθετικού, διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα του ψευδοκράτους και με την εξωφρενική αξίωση παραχώρησης των 4 βασικών ελευθεριών που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, στους Τούρκους υπηκόους. Με προφανή στόχο να μετατραπεί η Κύπρος σε μια νέα Αλεξανδρέττα με την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση στην Κύπρο Τούρκων από την Τουρκία.
Πώς είναι δυνατό να προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπάρχει συμφωνημένη βάση λύσης όταν χωρίς αναστολές και δισταγμούς η τουρκική πλευρά καταθέτει τέτοιες προτάσεις;
Και γιατί υπήρξε ενόχληση όταν διατυπώσαμε αυτή την οφθαλμοφανέστατη αλήθεια και εισηγηθήκαμε ότι θα έπρεπε να κληθεί η τουρκική πλευρά να επανατοποθετηθεί σε ότι αφορά τη βάση των διαπραγματεύσεων; Έχουμε φτάσει στο σημείο αντί να ενοχλεί  η τουρκική κακοπιστία και απληστία να ενοχλούν οι δικές μας ορθές επισημάνσεις για τις τουρκικές συμπεριφορές;
Τελευταία θλιβερή και άκρως ανησυχητική εξέλιξη υπήρξε η επίσκεψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο.
- Διατυπώσαμε απορίες για τον χρόνο που επελέγη για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη δεδομένου ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος στις συνομιλίες που να τη δικαιολογεί.
- Είχαμε ζητήσει έγκαιρα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση, συλλογική διαβούλευση και για θωράκιση του Προέδρου από ενδεχόμενες πιέσεις και για αντιμετώπιση μεθοδεύσεων εξυπηρέτησης των τουρκικών σχεδιασμών.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Ως δια μαγείας και εν όψει έλευσης του Γ.Γ. ανακοινώθηκε επίτευξη προόδου από τον κ. Ντάουνερ. Είχαμε την επίσκεψη στα κατεχόμενα στο λεγόμενο Προεδρικό χωρίς να υπάρξουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ούτε εξηγήσεις ούτε απολογία. Μια ανεπαρκής δήλωση από τον κ. Ντάουνερ ότι ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ούτε καν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στο συμφωνηθέν κοινό ανακοινωθέν πέραν του ότι καμιά αναφορά δεν γίνεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας περί Κύπρου ή στη βάση λύσης και τα βασικά χαρακτηριστικά της, υπάρχει αναφορά σε πρόοδο στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης κατά τρόπο που να μπορεί η τουρκική πλευρά να ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει την εκ περιτροπής προεδρία.
Ο απολογισμός της επίσκεψης του Γ.Γ. είναι σαφώς αρνητικός. Εξέπεμψε μία εικόνα ότι τα Ηνωμένα Έθνη αντιμετωπίζουν το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα ως  ισότιμο της Κυπριακής Δημοκρατίας με σαφή παραβίαση των ψηφισμάτων 541 και 550.
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,
Στους 18 μήνες που πέρασαν από την έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων επισημάναμε με παρρησία και αίσθημα ευθύνης τα προβλήματα και τους κινδύνους από λανθασμένους χειρισμούς και υποχωρήσεις. Προειδοποιήσαμε για το πού οδηγούν όλα αυτά. Καταθέσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις και πολυσέλιδα έγγραφα. Ζητήσαμε απόσυρση των μονομερών παραχωρήσεων και άμεση αναδιαμόρφωση στρατηγικής.
Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν επανειλημμένα.
Το πρόσφατα κατατεθέν τουρκικό συνομοσπονδιακό έγγραφο που απροκάλυπτα κονιορτοποιεί τη βάση λύσης  και τα αρνητικά αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Γ.Γ. του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν τις θέσεις μας. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκαιο στις παρατηρήσεις, τις εισηγήσεις, τις ανησυχίες και τις διαφωνίες μας.
Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.
Η πορεία που ακολουθούμε είναι λανθασμένη.

Η επιβαλλόμενη εθνική συνεννόηση, απουσιάζει. Αλλά και ο αλληλοσεβασμός και η πολιτική ισοτιμία απουσίασαν στη συνεργασία, ενώ η συμμετοχή σε συνδιαμόρφωση αποφάσεων, που επανειλημμένα ζητήσαμε, δεν υπήρξε.
Οι προτάσεις μας όχι μόνο απορρίπτονται, αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζονται με τρόπο αρνητικό, ή ακόμα προσβλητικό και χλευαστικό.
Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει συνήθως εκ των υστέρων, αφού οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί, ενώ αποφάσεις του δεν εφαρμόζονται.
Είναι πλέον εθνική ανάγκη να αλλάξουμε στρατηγική και τακτική. Τώρα.
Για την ΕΔΕΚ είναι και πάλι ώρα ευθύνης. Ώρα υπεράσπισης και εμμονής σε  Αρχές.
- Η διαφωνία μας με την στρατηγική του Προέδρου στο Κυπριακό είναι πλέον καθολική.
- Οι δεσμεύσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η υποστήριξη μας στον Β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών έχουν ακυρωθεί στην πράξη
- Η ύστατη προσπάθεια μας με συγκεκριμένες προτάσεις, να αλλάξουμε πορεία έχει απορριφθεί.
Δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε υποχωρήσεις που είναι απαράδεκτες.
Δεν μπορούμε να συνυπογράψουμε μια στρατηγική που είναι ζημιογόνα.
Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια πορεία που οδηγεί σε αδιέξοδο, ούτε να κρυφτούμε πίσω από αυτό.
Είναι λοιπόν χρέος και ευθύνη μας. Είναι πολιτικά υπεύθυνο και ηθικά ορθό, να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση. Αυτό εισηγούμαι.
Τυχόν παραμονή μας, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα ήταν πολιτικά παράδοξη. Θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτη. Θα ήταν αντίθετη με τις αρχές και την ιστορία της ΕΔΕΚ.
Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, ακόμα και με αφορμή την αποχώρηση μας, θα αλλάξει η στρατηγική και η τακτική που ακολουθούμε για τη λύση.
Στο Κ.Σ. ΕΔΕΚ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Με ευθύνη, σοβαρότητα , συνέπεια και μετριοπάθεια.
Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λύση του Κυπριακού. Λύση λειτουργική και βιώσιμη, βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις Συμφωνίες υψηλού επιπέδου του ΄77 και ΄79 και τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Ελευθεριών.
Να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να αλλάξει η στρατηγική που ακολουθούμε. Για να αποσυρθούν οι απαράδεκτες προτάσεις που καταθέσαμε. Για να απαιτήσουμε να συζητηθούν  κατά προτεραιότητα στις συνομιλίες οι κεφαλαιώδεις πτυχές του Κυπριακού, το εδαφικό, το περιουσιακό, τα θέματα ασφάλειας. Εγγυήσεων, η αποχώρηση των στρατευμάτων και των εποίκων.
Να συνεχίσουμε για να αναλάβουμε διεθνείς πρωτοβουλίες ώστε να αποκαλύψουμε τώρα και όχι αργότερα την τουρκική αδιαλλαξία. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς ωραιοποιήσεις της τουρκικής στρεψοδικίας και κακοπιστίας και χωρίς τη συντήρηση μιας εικόνα ψευδεπίγραφης προόδου.
Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσα σωστά προτείνει η Κυβέρνηση στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και να καταθέτουμε τη διαφωνία και τις προτάσεις μας σε όσα θεωρούμε λανθασμένα.
Να συνεχίσουμε για να κατοχυρώσουμε τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου. Για να τιμήσουμε τις αρχές και να δικαιώσουμε την ιστορία μας.
Στα 40 χρόνια της ιστορίας μας, τα στελέχη, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ αναλάβαμε πάντα με θάρρος τις ευθύνες μας.
Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.
Με πίστη στις αρχές και τις ιδέες μας.
Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.
Με κριτήριο το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας.
Πάνω από όλα η Κύπρος
Πάνω από όλα η πατρίδα και η φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

26 σχόλια:

  1. o αιωνια αγαμητος Ομηρου βρηκε επιτελους κατι να γαμησει...την Κυπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) καταδικάζει την επαίσχυντη και προβοκατόρικη ενέργεια της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.

    Ήταν εμφανές από την αρχή, ότι αυτοί οι αρρωστημένοι πολέμιοι του φασισμού και του φυλετικού διαχωρισμού, δεν πίστεψαν, όπως το ΑΚΕΛ, το ΦΑΣΙ.Κ.Κ. και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (PTK) στον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά άσκησαν μια στρατευμένη και ύπουλη υπονομευτική πολιτική για σχεδόν 2 χρόνια, προκαλώντας συνεχή προβλήματα και οχλοφασαρίες, προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη λύση του φυλετικού διαχωρισμού, που εμείς και οι συναγωνιστές μας του ΑΚΕΛ, του PTK, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του ΔΗΣΥ, οραματιζόμαστε.

    Η ΕΔΕΚ υπήρξε διαχρονικός πολέμιος των ιδεολογικών μας προγόνων, της Χούντας και της ΕΟΚΑ-Β, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, το οποίο τήρησε μια αξιοπρεπή στάση, τόσο κατά την επανάσταση της 15ης Ιουλίου, όσο και κατά την μετεπανάσταση της 23ης Ιουλίου υπό τον ιδεολογικό μας μέντορα Γλ. Κληρίδη.

    Η ΕΔΕΚ πάντοτε πολεμούσε το Φασισμό και το Φυλετικό Διαχωρισμό, μέσω οχλοτραμπούκων γενειοφόρων και του δημαγωγού Λυσσαρίδη, του γνωστού "Εξαπτέρυγου του Μούσκου" όπως ευφυώς τον αποκαλούσαν οι επαναστάτες της ΕΟΚΑ-Β. Όπως αναλύσαμε και παλαιότερα (http://fasikk.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html), ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν ανέκαθεν ένα όργανο της Διεθνούς Δημοκρατικής Συνωμοσίας κατά του Φυλετισμού, σε σημείο που συνεργάστηκε φανερά με τον σεσημασμένο τρομοκράτη Νέλσον Μαντέλα. Υπενθυμίζουμε πως κανένα διεθνές δικαστήριο δεν καταδίκασε τον Βάσο Λυσσαρίδη για την συνεργασία του με τους νοτιοαφρικανούς αντιφυλετικούς τρομοκράτες.

    Είναι εμφανές ότι η πράξη της ΕΔΕΚ να εγκαταλείψει την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια, αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της εμπέδωσης του λειτουργικού φασισμού και του βιώσιμου ρατσισμού και είναι μια απέλπιδα προσπάθεια των οχλοδημοκρατών να εμποδίσουν το απαρτχάιντ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) προειδοποιεί ότι θα σταθεί ανάχωμα στους οχλοδημοκράτες τραμπούκους που ονειρεύονται αναβίωση της δημοκρατίας και προάγουν τον ενιαιοκρατισμό και την πολυπολιτισμική συνύπαρξη.


    Kıbrıs'ta Apartheid Engellenemez
    Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το Απαρτχάιντ στην Κύπρο

    Γραμματεία Τύπου, Διαφώτισης και Ενημέρωσης
    http://fasikk.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.): Η πιο βλακώδης και η πιο μαλακισμένη προβοκάτσια των κωλόπαιδων του Christofias Watch.

    Κόφτε το ρε σας έχουμε πάρει χαμπάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πονανε οι Ακελικοι... Γιατι τοση λυσσα ρε παλληκαρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως ως Εδεκίτης φοιτητής στην Αγγλία θα ψηφίσω φέτος το Μέτωπο γιατί οι Ιορδάνου-Νικολαΐδης έκαναν τον Αγώνα από κάστρο αντίστασης σε γκαράζ για να παρκάρει μέσα ο Νάσος Κούκος της Προοδευτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΤΩΠΟ - ΛΑΟΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Πινοκίο υποτιθέμενε "Αγωνίτη" πρώτον ο Εδεκίτης το πρώτο πράμα που μαθαίνει είναι να μην εγκρίνει τις πράξεις του φασισμού με την ψήφο του και εσύ θα πας να ψηφίσεις τους φασίστες του Μετώπου που καταθέτουν στεφάνι στο Γρίβα, που κυκλοφορούν με Ενωτικές σημαίες όχι επειδή με αγνάπατριωτικά αισθήματα θέλουν ένωση αλλά επειδή τους είπαν ότι σαν φασίστες πρέπει να είναι ενωτικοί, που παίρνουν συγχαρητήρια από το Δράσις ΚΕΣ που το ίδρυσε η Χούντα και συνεργάστηκε με αυτήν για να δολοφονεί και να τρομοκρατεί η ΕΟΚΑ Β' στη Κύπρο, "άνθρωποι" που δολοφονούσαν και κτυπούσαν τους Εδεκίτες πατεράδες μας και παππούδες μας??
    Ποιο είναι το συμπέρασμα?? ότι είσαι ένας φασίστας που θέλεις να αλώσεις τον Αγώνα και τις άλλες δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις για να μείνετε μόνο εσείς οι φασίστες και από την άλλη η συμβιβασμένη ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ...ΚΑΜΙΑ ΕΔΕΚΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ...

    ΑΓΩΝΑΣ ΓΡΟΘΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΩΝΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΜΕΤΩΠΟ ΒΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ, ΒΡΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΤΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ... ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ..
    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ...
    ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑ ΑΓΓΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε βλάκα, κόψε τις εξυπνάδες, δεν θα μου πεις εσύ τι θα ψηφίσω. Το αν είμαι ΕΔΕΚΙΤΗΣ και ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ δεν θα το κρινει κανένας, αν το Μέτωπο ήταν φασίστες δεν θα τους ψήφιζα. Στο μνημόσυνο του Γρίβα δεν πήγαν ποτέ και ούτε ενωτικές σημαίες κρατάνε. Στις 15 του Νιόβρη κάθε χρόνο που πάω στην διαδήλωση στο Λονδίνο του βλέπω με ελληνικές και κυπριακές σημαίες και πανώ.

    Του χρόνου θα ψηφίσω Αγώνα όταν ο Αγώνας διώξει τον Ιορδάνου και τους άλλους κοιμησμένους που μας κατάντησαν γκαράζ της προοδευτικής. Βαρέθηκα να εξευτελίζομαι ως εδεκίτης και ως οπαδός του γιατρού βλέπωντας τον κάθε ιορδάνου να τον βρίζει δημόσια.

    Και ποτε δεν είδα Πιττακάρα-Νικολαίδη και τους υπόλοιπους να διαφωνούν για τον Αγώνα.

    Γι'αυτό παρέτα μας. Α, και γιατί τα ονόματα σας ειναι στα αγγλικά φέτος, όπως της Προοδευτικής; ΑΦού ότι σας πουν κάμνετε το.

    Είστε η ντροπή του κόμματος μας και γι αυτο σας λέω πως και παλι θα ψηφισω Μετωπο. Και να ξερεις πως ειμαστε πολλοί εδεκίτες που τα λέμε στην Αγγλία και οι περισσότεροι θα ψηφίσουν Μέτωπο που έκανε και κάτι κατά του ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ, όχι όπως ο Αντιπρόεδρο "μας" που απλώς βρίζει τον Λυσσαρίδη με την ανοχή των υπολοίπων...

    ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Δ.Κ.Κ.Φ. ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. α, και ο παππούς μου εμένα όταν ετρωγε ξύλο που την ΕΟΚΑ Β, δεν το έτρωγε από το Μέτωπο που είναι 4 χρονων αλλά που τους φασίστες παππούδες της Πρωτοπορίας του οποίους ανέχεται ο ΔΚΚΦ Ιορδάνου Αγγλίας και δεν κριτικάρει ποτέ, ούτε βεβαια και οι υπόλοιποι χειροκροτητές Πιττακάρας-Νικολαιδης-Ηβη-κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε Μετωπίτη που το παίζεις Εδεκίτη μη νευριάζεις άμα σου λέμε την αλήθεια...ένε ανάγκη να μας λες βλάκες και να εκνευρίζεσε...ξέρω ότι η αλήθεια πονά και θα σε πονάει μέχρι να καταλάβεις ότι δεν είναι σωστό να είσαι φασίστας. Τα πράγματα είναι απλά πρώτο είναι ηλίθιο να ταυτίζει κανέις ένα άτομο από τον Αγώνα Αγγλίας με τα άλλα 14 του ψηφοδελτίου και με την ιστορία μιας παράταξης. Οι Μετωπίτες είναι φασίστες...για να δεις ότι πλανάσε έμπα στο http://www.metopo.org.uk/dt2007004003-eoka.html και δες τους Μετωπίτες πόσο περήφανα φωτογραφίζονται στο άγαλμα του Γρίβα...του ανθρώπου που διέταζε τις εκτελέσεις Εδεκιτών όπως του Κόκου Φωτίου. Και δες τους να του βάζουν στεφάνι. Επίσης έμπα στο http://www.metopo.org.uk/dt2007011001-demonstration.html να δεις τους Μετωπίτες να επιδεικνύουν την ενωτική σημαία...και κατάλαβε ότι αν πέρνουν κυπριακές τις πέρνουν για τα μάτια του κόσμου.
    Ωραίο το παραμύθι ότι καταντήσε ο Αγώνας γκαράζ της Προοδευτικής αλλά πλέον δεν πείθει...αντίθετα πρόσεχε εσύ που θα ψηφίσεις το Μέτωπο που είναι το γκαράζ της ακροδεξιάς και του φασισμού...αντιμετωπίστε τον αγώνα με επιχειρήματα ρε...αν έχετε...που δεν έχετε...
    Και αν είσαι πράγματι Εδεκίτης και διαφωνείς με τον Ιορδάνους γιατί δε πας και συ να μπεις στον Αγώνα και να προσπαθήσεις να πείσεις για τις δικές σου απόψεις. Ακόμα δηλαδή και αν έχεις δίκαιο τουλάχιστο επέτρεψε μου να σε χαρακτηρίσω ως δειλό που έχει παράαπονα από τον Αγώνα και δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τη κατάστααση και η λύση για αυτόν είναι να ψηφίσει τους φασίστες του Μετώπου που πήραν συγχαρητήρια του Δρασις στις περσινές εκλογές...Του Δράσις που ίδρυσε η Χούντα...Μπράβο φίλε συγχαρητήρια είσαι ο πιο σωστός Εδεκίτης...
    Και ο παππούς εσένα έτρωγε ξύλο από την ΕΟΚΑ Β του Γρίβα στον οποίο οι Μετωπίτες καταθέτουν περήφανα στεφάνι...έτρωγε ξύλο από το Δράσις που συγχάρηκε τους ομοιδεάτες του Μετωπίτες. Λυπαμαι φίλε αλλά δεν είσαι Εδεκίτης...είσαι Μετωπίτης...Και τα παιδιά του Αγώνα Αγγλίας να μην τα πιάνεις στο στόμα σου γιατί αυτοί αγωνίζονται για να ενισχύσουν τη φωνή του δημοκρατικού σοσιαλιστικού μας κινήματος στην Αγγλία ενώ εσύ ενισχύεις τους ακροδεξιούς του Μετώπου.

    Α και το top που μας είπες είναι το παράπανο σου για αγγλικά ονόματα...κάλά ρε φίλε άμα ασπούμε εγώ συμφωνήσω σε αυτό μαζί δεν πρέπει πρώτα απ' όλα να κατηγορήσω εσένα που προτίμησε να σπουδάσεις στην Αγγλία και να μιλάς και να γράφεις όλη μέρα αγγλικά...Μόνο από αυτό διαπιστώνω ότι είτε είσαι Μετωπίτης και το παίζεις πατριώτης είτε είσαι Εδεκίτης που λοξοστράτησε και δεν είδε καν τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Μετώπου να βάζουν στεφάνια του Γρίβα και να κρατούν ενωτικές σημαίες...http://www.metopo.org.uk/dt2007004003-eoka.html - http://www.metopo.org.uk/dt2007011001-demonstration.html ΣΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΠΕΡΚΕΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΜΕΤΩΠΙΤΕΣ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΠΕΣΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...
    Υπάρχει όμως χρόνος να ξυπνήσεις...

    ΚΑΜΙΑ ΕΔΕΚΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ...ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ...ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ - ΠΡΩΤΔΕΥΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥς ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΕΦΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kala opio panw "agwnitis" einai teleiws arrwstos

    egw kathe xrono thn 1h apriliou vlepw kai thn edek na katathetei stefani ston griba, to metopo sas peirakse?

    kai ti sxesi to drasis me to metopo?to drasis den krata kipriakes simees eno to metopo ap oti vlepw panta krata

    mallon pasxeis re file giati otan eides mia fotografia me kapoio na krata enwtiki simea, amesw les to metopo ine enotiko, ama krata kypriaki, les pws to kanei gia ypokrisia, to 99% ton fotografion kratan kipriakes kai ellinikes

    an esi skopebeis kapote na ginis politikos se parakalw min gineis stin kypro,pigene kanena kirgistan i uzbekistan,stous tyflous vasilevei o monofthalmos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Μετωπίτη, όπως είπα και στο πιο πάνω Μετωπίτη δεν είναι ανάγκη να νευριάζετε και να πανικοβάλεστε όταν κάποιος σας λέει την αλήθεια...σας το ξαναλέω ξέρω ότι σας πονάει αλλά τι να κάνω που είναι η αλήθεια...Γι' αυτό μην νευριάζετε και μην εκνευρίζεστε και προπάντως μην λέτε ότι κάποιος πάσχει ή είναι άρρωστος επειδή πολύ απλά δεν είναι φασίστας και σας βγάζει τη μάσκα.

    Δυστυχώς φίλε Μετωπίτη είσαι και συ από εκείνα τα παιδιά που δεν ξέρουν πολλά πράγματα και παρασύρονται στα πλοκάμια του φασισμού με κάμποσα ψεύδη που τους αραδιάζουν. Μάθε φίλε Μετωπίτη ότι η ΕΔΕΚ ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατέθεσε στεφάνι στο Γρίβα, ούτε την 1η του Απρίλη ούτε στο μνημόσυνό του. Μάθε επίσης ότι η ΕΔΕΚ καταθέτει στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα την 1η του Απρίλη και όχι στο Γρίβα, όπως και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις. Τώρα γιατί το Μέτωπο κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Γρίβα και όχι στα φυλακισμένα μνήματα το συμπέρασμα είναι δικό σου. Πάντως αν κάποιος σου είπε ότι η ΕΔΕΚ κατέθεσε στεφάνι στο Γρίβα σου είπε ψέματα. Εδώ ακόμα και ο ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ υποβαθμίζουν τη παρουσία τους στο μνημόσυνο του Γρίβα στέλνοντας χαμηλόβαθμα στελέχη. Άν λοιπόν εσύ θεωρείς ασήμαντο το γεγονός ότι το Μέτωπο κατέθεσε στεφάνι στο Γρίβα και μάλιστα το διαφημίζει στην ιστοσελίδα του, προφανώς εγώ πλέον δεν μπορώ να κάνω κάτι για σένα διότι σου έχουν ήδη κάνει πλύση εγκεφάλου.

    Αν δεν έχει σχέση το Δράσις με το Μέτωπο τότε γιατί το Δράσις στέλνει συγχααρητήρια στο Μέτωπο;; Γιατί στέλεχος του Δράσις στο facebook περηφανεύτηκε για τα ποσοστα του Μετώπου λέγοντας ότι το Δράσις είναι και στην Αγγλία.

    Και όσο αφορά τις σημαίες...πέσμου με ποια λογική κρατάτε και κυπριακές και την ενωτική σημαία;; Επίσης από πότε κρίνετε η ιδεολογία μιας παράταξη από τις σημαίες ενός έθνους ή ενός κράτους που κρατά;;

    Θα σου πω ακόμα μια φορά μιαν ανεπανάληπτη κουβέντα που ισχύει γάντι σε εσάς..."θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει". Το Μέτωπο κρατά κυπριακές για τα μάτια του κόσμου...όμως επειδή στη πραγματικότητα το Μέτωπο είναι ενωτικό κάνατε το λάθος και αφήσατε μια φωτογραφία με ενωτική σημαία στην ιστοσελίδα σας...κάποια πράγματα δεν κρύβονται..

    Φίλε αν είμαι εγώ μονόφθαλμος τότε είναι ξεκάθαρο πως εσύ είσαι τυφλός...άμα μας είπες ότι η ΕΔΕΚ βάζει στεφάνι στο Γρίβα, άμα με ρωτάς και μου λες γιατί να μην βάλει και το Μέτωπο στεφάνι στο Γρίβα (σαν να είναι και κατόρθωμα αυτό) και όταν μας λες ότι κάποιος που κρατά ενωτική σημαία δεν είναι ενωτικός τότε μάλλον κάτι δεν βλέπεις καλά...κάτι δεν καταλαβαίνεις...ή δεν θέλεις να καταλάβεις...Αφού λοιπόν εσύ είσαι τυφλός εγώ φίλε θα σε συμβούλευα να μην γίνεις πολιτικος διότι πολύ απλά ούτε στο Κιργιστάν και στο Ουζπεκιστάν δεν θα είχες μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ2 μην προσπαθείς να συζητήσεις μαζί του "Αγωνίτη" είναι απλώς ένας από τα "κεφάλια" του Αγώνα Αγγλία που προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και βλέπει παντού "Μετωπίτες".

    Εγώ σου ξαναλέω ρε βλάκα (συγγνώμη που σε λέω βλάκα αλλά αφού νομίζεις πως είμαστε όλοι οι υπόλοιποι ηλίθιοι), βρήκες εκεί 2 πράματα και λες για το Μετωπο. Λες κατέθεσαν στεφάνι στον Γρίβα και το Δρασις τους υπερασπίζεται,βρήκες και μια φωτογραφία που κρατούν ενωτική σημαία. Να σου πω και κάτι άλλο; Ε ΚΑΙ; Τι έγινε; Εγώ που διάβαζω τις ανακοινωσεις τους και την ιδεολογια τους και γνώρισα πολλους απ'αυτούς δεν έχουν καμία σχέση. Τώρα εσύ βρίσκεις λεπτομέρειες και πιάνεσαι απ'αυτές. Τώρα που αποχώρησε ο Ομήρου είδες στο facebook πόσοι Δρασίτες πανηγύριζαν; Γιατί άραγε; Μπράβο στον Γιαννάκη, μπράβο στην ΕΔΕΚ, αυτό είναι το κόμμα που θέλω.

    αλλά εσύ γιατί πιάνεσαι από τις λεπτομέρειες; Το Μέτωπο κάνει τα πράγματα που έκανε ο Αγώνας κάποτε. Ο αδελφός μου είχε σπουδάσει Θεσσαλονίκη και ήταν στον Αγώνα εκεί και τότε συναγωνίζονταν με την ΠΕΟΦ ποιος θα είναι πιο πατριώτης. Είχαν κάνει ένα σωρό πράγματα για διαφώτιση και ενημέρωση, εκδηλώσεις κλπ κλπ. Τι έκανε ο Αγώνας Αγγλίας. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Άρα στην τελική, στ αρχίδια μας κι αν βρέθηκε ΕΝΑΣ τυχαίος με ενωτική σημαία. Εμένα με νοιάζει η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και για να σε προλάβω και πάλι γιατί σε ξέρω τι εριστικός και κολλημένος είσαι, μην ξαναπροσβάλεις τις εδεκίτικες καταβολές μου όπως έκανες πιο πριν, έχω οικογενειακές ευαισθησίες στο θέμα ΕΟΚΑ β, και έχω δει πολλές φορές ανακοινώσεις του Μετώπου καταδίκη της ΕΟΚΑ β. Μην προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο.

    Αν πάμε στα θέματα ουσίας του Αγώνα Αγγλίας ξέρεις πολύ καλά πως δεν έχουμε να κάνουμε με Αγώνα αλλά έχουμε να κάνουμε με ένα υποκατάστημα της Προοδευτικής.

    Ναι,καταντήσατε την παράταξη που υπό άλλες συνθήκες θα ήμουν μέλος, ένα γκαράζ της Προοδευτικής, όπου παρκάρει μέσα την κυβερνητική λιμουζίνα του ο Νάσος Κούκος. Νομίζεις δεν βλέπουμε πως συμπεριφέρεται ο Ιορδάνου προς τον Κούκο σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση;Τι "Αγώνας" είναι αυτός;

    Και μην μου λες "μπορουσα να τον αλλάξω",αυτά είναι μαλακίες. Οι Πιττακάρας-Νικολαίδης κλπ γιατί δεν τον αλλάζουν;;;; ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΟΥ; Διάβασες ποτέ τι γράφει; Το ξέρεις ότι ο Ιορδάνου σας συμμετέχει σε μπλογκς με άτομα που βρίζουν τον πρόεδρο του κόμματος μας; Οι Πιττακάρας-Νικολαίδης και σια απλώς ανέχονται τον τύπο στις τάξεις του. Δικαίωμα τους. Αλλά όχι να στηρίζουν ένα άτομο το οποίο υπερασπίζεται δημόσια τον Μητσοτάκη και βρίζει τον Λυσσαρίδη και μετά να ζητάνε τα ρέστα από το Μέτωπο και να παίζουν τους πατριώτες.

    Μετατρέψατε τον ΑΓΩΝΑ μας σε "ΙΟΡΔΑΝΩΝΑ".

    Και το γκαράζ της Προοδευτικής, τον Δ.Κ.Κ.Φ. ΙΟΡΔΑΝΩΝΑ ΑΓΓΛΙΑΣ εγώ και όλοι οι γνήσιοι εδεκίτες ΔΕΝ τον ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Κ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΑ, ΙΟΡΔΑΝΟΥΣ ΚΛΠ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΝΑΜΗΧΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΕΙΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΙΝΕΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ... ΔΕΝ ΠΛΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΛΑΜΠΡΟ, ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΗΡΩΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σου το ξανάπα και σου το ξαναλέω μην εκνευρίζεσε επειδή σου λέω την αλήθεια...που σε πονάει. Πρώτο από τη στιγμή που ψηφίζεις Μέτωπο πως αλλιώς να σε λέω παρά Μετωπίτη. Άρα πρώτον είσαι Μετωπίτης τελεία και παύλα.

    Δεύτερο αν για σένα είναι λεπτομέρεια να καταθέτει κάπιος στεφάνι στο Γρίβα τότε είναι φυσιολογικό να ψηφίζεις Μέτωπο διότι είσαι και συ Γριβικός.

    Τρίτο αν θεωρείς λεπτομέρεια ότι τους στέλνει συγχαρητήρια το Δράσις τότε και πάλι είναι φυσιολογικό διότι είσαι και συ ακροδεξιός.

    Τέταρτο αν θεωρείς λεπτομέρεια κάποιος να κρατά ενωτική σημαία, κάτι που αποτελεί πολιτική πράξη και τοποθέτηση, τότε και πάλι είναι φυσιολογικό διότι είσαι ενωτικός.

    Πέμπτο εννοείται ότι από τις ανακοινώσεις τους και γνωρίζοντας πολλούς από αυτούς δεν θα καταλάβεις τίποτα. Μα τι λέμε τόση ώρα. Ότι φοράνε μάσκες για να προσεγγίσουν αγνούς πατριώτες και να τους παρασύρουν στη παράταξή τους. Αν έβγαζαν το πραγματικό τους εαυτό δεν θα υπήρχαν καν σαν παράταξη. Αν πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι στα λόγια εύκολα κάποιος μπορεί να θεωρηθεί καλός και άγιος τότε σίγουρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να κρίνεις σωστά. Σημασία έχουν κάποιες πράξεις που είναι μπροστά μας και εσείς τις αποκαλείς λεπτομέρειες.

    Οι Δρασίτες όμως έβριζαν το Γιαννάκη όταν ήταν στη Κυβέρνηση ενώ το Δράσις και το Μέτωπο βρίζουν και τον Αγώνα, τις παρατάξεις με τις οποίες συνδέεται ιδεολογικά ο Γιαννάκης. Με λίγα λόγια οι Δρασίτες δεν χαίρονται επειδή ο Ομήρου πήρε μια σωστή απόφαση, διότι διαφορετικά θα ψήφιζαν και ΕΔΕΚ. Το ξέρεις ότι έχω πλήθος εντύπων από το Δράσις και τη ΠΕΟΦ που βρίζουν το Γιατρό και τους Εδεκίτες. Το ξέρεις ότι έχω πλήθος εντύπων του ΕΦΑΕΦΠ που υποστηρίζουν Κληρίδη, τον άνθρωπο που μίλησε πρώτος για Διζ. Δοικ. Ομοσπονδία;;

    Όσον αφορά τον Αγώνα Αγγλίας είναι γι' αυτό που ζητά τη στήριξη και τη ψήφο των φοιτητών, για να δυναμώσει και να αναλάβει δράση. Δυστυχώς το καταστατικό του Αγώνα Αγγλίας δεν του επέτρεψε να συμμετέχει στην ΕΦΕΚ. Φέτος όμως ήρθε η ώρα της αλλαγής. Γι' αυτό και καμία μα καμία Εδεκίτικη και Δημοκρατική ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε στη ΠΡΩΤΔΕΥΤΙΚΗ ούτε στο Μέτωπο.

    Η φράση σου "στ' αρχίδια μου" δείχνει και το επίπεδό σου αλλά και την ανευθυνότητά σου.

    Ρε Μετωπίτη θα μας τρελλάνεις. Λες ότι έχεις οικογενειακές ευαισθησίες στο θέμα ΕΟΚΑ Β' και θεωρείς λεπτομέρεια το γεγονός ότι η το Μέτωπο καταθέτει στεφάνι στο Γρίβα. Στον άνθρωπο που διέταξε την εκτέλεση του Κόκου ΦΩτίου. Στον άνθρωπο που διέτααζε να κτυπιούνται οι Λυσσαριδικοί. Στον άνθρωπο που διέταζε την δολοφονία ακόμα και μελών της ΕΟΚΑ Α', όπως του Μαύρου στις Πλάτρες. Δηλαδή ρε φίλε αν δεν είχες και αυτές τις ευαισθησίες τότε τι θα ήσουν και που θα ήσουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το άκρον άωτο του παραλογισμού είναι να θεωρείς ως θέμα ουσίας το γεγονός ότι ο Ιορδάνου έχει προσωπικές απόψεις και τις λέει διαβεβαιώνοντας άπειρες φορές ότι είναι δικές του απόψεις και δεν εκφράζουν το Αγώνα. Δεν καταλαβαίνω επίσης από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Αγώνας Αγγλίας είναι γκαραζ της Προοδευτικής. Αυτό το παραμύθι δεν ισχύει και δεν έχεις και στοιχεία για αυτά που λες.
    Και γω σε ρωτώ αν βρεθεί κάποιος στο Μέτωπο που έχει διαφορετικές απόψεις εσύ τι θα του κάνεις;; Θα τον σκοτώσεις;; Θα τον δείρεις;; Ένεχει το δικαίωμα ένας άνθρωπος να λέει, έστω κι αν λέει πελλάρες, την άποψή του. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία ρε φίλε. Τούτες οι αντιδημοκρατικές αντιλήψεις μόνο στο ΑΚΕΛ στο ΔΗΣΥ και στον ΕΦΑΕΦΠ υπάρχουν και τώρα προφανώς και στο Μέτωπο. Επίσης μου ζητάς εμένα να παραβλέψω το στεφάνι στο Γρίβα, την ενωτική σημαία, τα συγχαρητήρια του Δράσις και όμως εσύ ασχολήσε με τον Ιορδάνου παρόλο που πρόκειται μόνο για ένα άτομο που εκφράζει δικές του απόψεις και παρόλο που Αγώνας αποτελείται τουλάχιστο από 15 άλλα ενεργά στελέχη. Όλα αυτά που κάνει επίσημα το Μέτωπο για σένα είναι λεπτομέρεις παρόλο που αποτελούν πολιτικές τοποθετήσεις ενώ η άποψη ενός ανθρώπου που δεν αποτελεί τον επίσημο Αγώνα και δεν τον εκφράζει για σένα είναι θέμαα ουσίας;; Και σου το ξαναλέω εγώ αν ήμουν Εδεκίτης και διαφωνούσα με τον Ιορδάνου θα έμπαινα στον Αγώνα και θα τον έπειθα για τις λανθασμένες απόψεις του. Αν δεχτούμε ότι ο Αγώνας ΗΒ είναι γκαράζ της Προοδευτικής, κάτι που είναι ψέμα, εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα έμπαινα στον Αγώνα για να τον αλλάξω. Εσύ ο "γνησιος" Εδεκίτης τι κάνεις γι' αυτό;; Ψηφίζεις Μέτωπο...Συγχαρητήρια...Αν είσαι πράγματι Εδεκίτης κι αν θεωρείς τον Αγώνα ως δικό μας (λες τον Αγώνα μας) ιδού η ρόδος...έμπα στον Αγώνα και άλλαξέ τον αφού λες όττι δεν σε εκφράζει...και έβρε κανένα άλλο παραμύθι να λες...άκου παρκάρει μέσα ο Νάσος Κούκος...? Είναι πραγματικά αφελές να λες ότι ο Αγώνας υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ γκαράζ της Προοδευτικής. Μάλλον εσείς γίνατε γκαράζ της Προοδευτικής που ως γνωστό ΄τους ακροδεξιούς τους χρειάζεται για να συσπειρώνει τους οπαδούς της...έσεις είσαστε εκείνοι που παίζεται το παιχνίδι της Προοδευτικής.

    Αν είμαι εγώ κεφαλή του Αγώνα Αγγλίας τότε είναι προφανές ότι εσύ και ο Κ2 είσαστε κεφαλή του Μετώπου. Αν θέλετε να πιάσετε ψήφους γυρέψετέ τους αλλού. Στη Πρωτοπορία ασπούμε που ακόμα κλαίει το 10 % που της πιάσατε πέρσι που αντιστοιχεί με τους ακροδεξιούς της παράταξης του ΔΗΣΥ.

    ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ...ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΓΓΛΙΑΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΚ...ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥς ΓΡΙΒΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΔΡΑΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟ...ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΔΕΥΤΙΚΗ...ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΙΚΡΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ερώτηση αφελούς προς διάφορους Αγωνίτες:

    - Ο Ιορδάνου δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη από τον επίσημο Αγώνα, έστω και αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την επίσημη γραμμή της ΕΔΕΚ;

    - Γιατί όταν ένας Μετωπίτης κρατεί κυπριακή σημαία είναι υποκριτής; Πως το κρίνεις; Γιατί η μια ενωτική σημαία να αποτελεί το καθεστώς, και όχι οι πολλές κυπριακές; Με βάση ποια αντικειμενικά κριτήρια έφτασες σε τέτοιο συμπέρασμα;

    - Γιατί δηλαδή στο Μέτωπο αυτός με την ενωτική να μην είναι ο αντίστοιχος Ιορδάνου;

    - Πως κάποιος μπορεί να αλλάξει τον Αγώνα ΗΒ, την στιγμή που το συμβούλιο του σήμερα δεν έχει το έχει καταφέρει;

    - Γιατί ο Αγώνας ΗΒ δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε για φοιτητικό συνδικαλισμό, ούτε για το εθνικό θέμα στην Αγγλία;

    - Γιατί ο Ιορδάνου βρίζει τον Λυσσαρίδη αλλά συνεχίζει να συμμετέχει στον Αγώνα; Τι εξυπηρετείται; Γιατί οι άλλοι κάνουν τα στραβά μάτια;

    - Γιατί η ΕΔΕΚ Λεμεσού παρευρίσκεται κάθε χρονο στους εορτασμούς της 1η Απριλίου, στον ίδιο χώρο που παρευρίσκονται και πραξικοπηματίες; Σημαίνει κάτι;

    - Γιατί οι ανακοινώσεις του Μετώπου θεωρούνται υποκριτικές; Με ποια κριτήρια; Αφού θεωρούνται υποκριτικές, πως γίνεται να τους ψηφίζουν ακροδεξιοί; Αφού τους ψηφίζουν ακροδεξιοί, γιατί αυτοί τάσσονται κατά της ακροδεξιάς, και αφού τάσσονται κατά της ακροδεξιάς, οι ακροδεξιοί πως αντιλαμβάνονται πως το Μέτωπο είναι τελικά ακροδεξιό και το ψηφίζουν; Πως φτάνουν σε αυτό το συμπέρασμα;

    - Γιατί οι Δρασίτες πανηγυρίζουν για την έξοδο της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση; Ποια η θέση του Αγώνα επ' αυτού;

    Παρακαλώ να απαντήσετε σοβαρά και όχι υστερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΟΙ φασιστες μετωπιτες, θεασοτες του αρχιπροδοτη γριβα, διασπαστες του αντικατοχικου κινηματος.
    ΦΕΤΟΣ ΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΜΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ
    ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ
    ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΣΑΚΕΛ
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΕΠ
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

    ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΩ-ΨΗΦΙΖΩ ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ...
    ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ?

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

    ΚΑΛΕΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ..
    ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

    ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑ Η.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Πάμπο...Απαντήσεις:
    1) Ναι δικαιούτε διότι και στην ΕΔΕΚ λειτουργεί η δημοκρατία...τόσο απλό...έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και βέβαια εναπόκειται στον διαφωνούντα αν θέλει να συνεχίσει να είναι μέλος ένός κόμματος παρόλο που διαφωνεί.΄

    2) Η διαφορά φίλε Μετωπίτη όταν κρατάς μια ενωτική σημαία σημαίνει ότι τοποθετήσε πολιτικά. Παράλληλα όταν την επιδεικνύεις και βάζεις και αντίστοιχη φωτογραφία στην επίσημη ιστοσελίδα σου σημαίνει επίσημα αποδέχεσαι αυτή τη πολιτική τοποθέτηση Το να κρατάς και κυπριακή σημαία και ενωτική την ίδια στιγμή τότε κοροϊδεύεις το κόσμο και υποκρίνεσε. Διότι με την ενωτική τοποθετήσε πολιτικά...δίνεις κατευθυντήριες γραμμές στη πολιτική σου...

    3) Γιατί πρώτον σύμφωνα με όλους τους μετωπίτες που μιλούν στα μπλόγκς αυτός δεν θα έμενε στο Μέτωπο...δεν θα τον ανέχονταν...αφού κατηγορούν το Πιτακαρα και το Νικολαιδη ότι ανέχονται τον Ιορδάνου και δεν τον απομακρύνουν...ως εκ τούτου θα τον έδιωχναν...επιπλέον το θέμα είναι ότι οι απόψεις του Ιορδάνου δεν εκφράζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα αλλά στη δική του ενώ ο Μετωπίτης με την ενωτική σημαία βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδαα του Μετώπου.

    4) Πέσμου πρώτα εσύ τι κακό έχει ο Αγώνας;;
    Επίσης ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο Αγώνας ΗΒ έχει πρόβλημα και δεν τα καταφέρνει το σημερινό συμβούλιο τότε ιδού η ρόδος...ας μπουν στον Αγώνα εκείνοι που πιστεύουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Επίσης έχε υπόψιν ότι ο Αγώνας ΗΒ τους τελευταίους μήνες επανασυστάθηκε και επαναδραστηριοποιήθηκε και σίγουρα θα αρχίσει να δρά ακόμα πιο δυναμικά. Φτάνει και οι φοιτητές να του δώσουν τη δύναμη να σπάσει τα κατεστημένα...τις 4 δηλαδή παρατάξεις που συμμετείχαν πέρσι στην ΕΦΕΚ.

    5)Ο Αγώνας όπως είπα επαναδραστηριοποιήθηκε φέτος πιο έντονα και πιο δυναμικά. Ήδη συμμετείχε στην αντικατοχική στην Αγγλία και έχει σοβαρές θέσεις στα φοιτητικά. Επιπλέον για όλα αυτά μπορείς να ρωτήσεις και τα μέλη του Συμβουλίου του Αγώνα των οποίων τα emails και τα τηλ βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Αγώνα ΗΒ.

    6)Αυτό είναι θέμα του Ιορδάνου...ο Αγώνας ούτε θα τον δείρει ούτε θα τον εκδιώξει επειδή έχει διαφορετικές απόψεις. Αυτό ισχύει σε δημοκρατικά καθεστώτα. Και μην λέτε υπερβολές...άλλο το κατακρίνω και άλλο το βρίζω. Εγώ διαφωνώ κάθετα με τον Ιορδάνου αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να τον φιμώσω. Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι το όνομα Βολταίρος...ίσως δεν σας τον έμαθαν στη παράταη που υποστηρίζεις...ο Βολτάιρος λοιπόν είπε μια ανεπανάληπτη φράση «διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να έχεις το δικαίωμα να το λες». Αυτή είναι η κορυφαία πράξη της δημοκρατίας. ΚΑι επειδή εμείς η ΕΔΕΚ είναι το πλέον δημοκρατικό κόμμα και ο Αγώνας η πλέον δημοκρατική παράταξη, εμείς αυτή τη φράση την έχουμε καθοδηγητή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 7) Αν εννοείς ότι η ΕΔΕΚ Λεμεσού παρευρίσκεται την 1η απριλίου στο μνημείο του Γρίβα με τους Πραξικοπηματίες όπως λες (δεν διευκρινίζεις σε ποιο χώρο τότε αγαπητέ φίλε λες ένα τεράστιο ψέμα που μόνο με τα ψέματα του ΑΚΕΛ ότι πίσω από την αποφαση της ΕΔΕΚ κρύβεται ένα εθνικιστικό συμβούλιο, μπορεί να συγκριθεί. Αν κάποιος Μετωπίτης σου έχει πει κάτι τέτοιο σου είπε επίσης ψέματα για να σε παραπλανήσει. Προσοχή!! Ερευνήστε τουλάχιστον αυτά που σας αραδιάζουν.

    8) ο πρώτος λόγος που ψηφίζουν το Μέτωπο ακροδεξιοί είναι επειδή είναι ακροδεξιά παράταξη. δεύτερο όπως αντιλαμβάνομαι εγώ ότι είναι ακροδεξιό το Μέτωπο το αντιλαμβάνονται και οι ακροδεξιοί. Τρίτο οι ακροδεξιοί δεν έχουν παρά να μπουν στην ιστοσελίδα του Μετώπου που έχει τους Μετωπίτες να βάζουν στεφάνι στο Γρίβα, να κρατούν ενωτική σημαία, βλέπουν ότι το Δράσις είναι μαζί σας, φωνάζζετε εύηχα συνθηματα που τους αρέσουν, δεν χωνεύκετε τα αριστερά κόμματα...τι άλλο θες;; Μετά από όλα αυτά πιστεύεις ότι ένας ακροδεξιός θα περιμένει να ακούσει τις ανακοινώσεις σας;;

    8)η θέση του Αγώνα επ' αυτού φίλε Μετωπίτη είναι ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να χαίρετε, να πανυγυρίζει να λυπάται να παίζει πιλόττα να κοιμάτε να τραγουδά, να χορεύκει και γενικά να κάμνει ότι θέλει φτάνει να μην καταπατά τα δικαιώματα συνανθρώπων του.

    Υστερικά συμπεριφέρονται αυτοί που μας λένε βλάκες, άρρωστους και ότι πάσχουμε. Απολογούμε για τον συναγωνιστή μου πιο πάνω που σας χαρακτηρίζει βρωμισμένους. Αν μη τι άλλο φαντάζομαι πως μπάνιο κάμνετε.

    ΚΑΜΙΑ ΕΔΕΚΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΜΙΑ ΕΔΕΚΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΡΙΒΙΚΟΥΣ, ΦΙΛΟΔΡΑΣΙΤΕΣ ΚἎΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΕΤΩΠΙΤΕΣ...

    ΑΓΩΝΑΣ ΓΡΟΘΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μπείτε στο http://www.metopo.org.uk/dt2007004003-eoka.html και δεστε τους Μετωπίτες πόσο περήφανα φωτογραφίζονται στο άγαλμα του Γρίβα...του ανθρώπου που διέταζε τις εκτελέσεις Εδεκιτών όπως του Κόκου Φωτίου. Και δεστε τους να του βάζουν στεφάνι. Επίσης έμπα στο http://www.metopo.org.uk/dt2007011001-demonstration.html να δειτε τους Μετωπίτες να επιδεικνύουν την ενωτική σημαία...

    Για να μηνπούμε και για τα συγχαρητήρια του Δράσις και που σας βοηθά στις εκλογές.
    Τι να ζηλέψουμε ρε παιδιά;; Που είστε Γριβικοί και φασίστες. Που έχετε αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στο κυπριακό;; Που είσαστε ψώνια και νομίζετε πως οι υπόλοιποι σας ζηλεύουν;;

    Συναγωνιστές τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή